Overslaan en naar de inhoud gaan

Blerickse danst op Songfestival: 'Heb er hard voor gewerkt'

Geplaatst opzondag 16 mei 2021 - 12:40

Danseres en choreografe Jody Geijsendorpher (24) uit Blerick maakt deel uit van de 40-koppige groep die danst tijdens de tussenacts en de optredens van Nederlandse artiesten op het Eurovisie Songfestival.

“Op de Superbowl na is het de grootste productie ter wereld. Daar een deel van mogen uitmaken is echt geweldig”, vertelt Jody trots.

Opening- en eindsshow
Het avontuur begon bij een auditie in Amsterdam waar honderden kandidaten aan meededen. Jody overleefde twee dagen lang meerdere selectierondes. Uiteindelijk resulteerde het in een plek in het team dat danst tussen de optredens van alle landen door. “Daarnaast dansen we ook een grote openings- en eindshow. Erg tof.”

De klok rond
De voorbereidingen voor het festival lagen een jaar stil door corona. De meeste andere optredens en projecten ook. “Daarom voelt dit nu nog specialer”, vertelt de danseres. Ze is al anderhalve week aan het repeteren in Rotterdam Ahoy en maakt lange dagen. Veel dansen, draaiboeken doornemen en testen op corona. “Er zitten dagen bij dat ik twaalf uur per dag bezig ben.”

Zuiderlingen te timide
Enthousiast vertelt Jody dat ze er elke dag vol voor gaat. “Omdat ik weet dat ik er hard voor heb gewerkt. Ik kom uit Blerick, wetende dat veel kansen op het gebied van kunst zijn gecentreerd in de Randstad. Om dan op het podium van het Songfestival te staan, voelt dan extra bijzonder.”

Danscarrière
Op haar 14e begon ze met dansen bij jongerencentrum Jacx in Venlo. Zeven jaar later rondde ze haar dansopleiding af aan de kunstacademie in Tilburg waarna ze aan haar carrière begon. Ondertussen heeft ze al best wat strepen op haar jas. “Het is niet de eerste keer dat ik in Ahoy sta. Ik danste hier ook in 2018 tijdens het evenement Vrienden van Amstel Live.”

Droom
“Alleen is deze productie veel groter, net als het publiek. Als ik dan op het podium sta en zie hoe alles samenkomt, dan straal ik echt. Het licht, de kostuums, de make-up. Ik denk wel dat dit de droom is van elke danser.”

Het Eurovisie Songfestival begint op dinsdag 18 mei. Haar Limburgse thuisfront kijkt sowieso, net als miljoenen anderen wereldwijd. Zenuwachtig is ze echter niet. “Maar gezonde spanning gaat zeker komen.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen