Overslaan en naar de inhoud gaan

Blerickse danst op Songfestival: 'Heb er hard voor gewerkt'

Geplaatst opzondag 16 mei 2021 - 12:40

Danseres en choreografe Jody Geijsendorpher (24) uit Blerick maakt deel uit van de 40-koppige groep die danst tijdens de tussenacts en de optredens van Nederlandse artiesten op het Eurovisie Songfestival.

“Op de Superbowl na is het de grootste productie ter wereld. Daar een deel van mogen uitmaken is echt geweldig”, vertelt Jody trots.

Opening- en eindsshow
Het avontuur begon bij een auditie in Amsterdam waar honderden kandidaten aan meededen. Jody overleefde twee dagen lang meerdere selectierondes. Uiteindelijk resulteerde het in een plek in het team dat danst tussen de optredens van alle landen door. “Daarnaast dansen we ook een grote openings- en eindshow. Erg tof.”

De klok rond
De voorbereidingen voor het festival lagen een jaar stil door corona. De meeste andere optredens en projecten ook. “Daarom voelt dit nu nog specialer”, vertelt de danseres. Ze is al anderhalve week aan het repeteren in Rotterdam Ahoy en maakt lange dagen. Veel dansen, draaiboeken doornemen en testen op corona. “Er zitten dagen bij dat ik twaalf uur per dag bezig ben.”

Zuiderlingen te timide
Enthousiast vertelt Jody dat ze er elke dag vol voor gaat. “Omdat ik weet dat ik er hard voor heb gewerkt. Ik kom uit Blerick, wetende dat veel kansen op het gebied van kunst zijn gecentreerd in de Randstad. Om dan op het podium van het Songfestival te staan, voelt dan extra bijzonder.”

Danscarrière
Op haar 14e begon ze met dansen bij jongerencentrum Jacx in Venlo. Zeven jaar later rondde ze haar dansopleiding af aan de kunstacademie in Tilburg waarna ze aan haar carrière begon. Ondertussen heeft ze al best wat strepen op haar jas. “Het is niet de eerste keer dat ik in Ahoy sta. Ik danste hier ook in 2018 tijdens het evenement Vrienden van Amstel Live.”

Droom
“Alleen is deze productie veel groter, net als het publiek. Als ik dan op het podium sta en zie hoe alles samenkomt, dan straal ik echt. Het licht, de kostuums, de make-up. Ik denk wel dat dit de droom is van elke danser.”

Het Eurovisie Songfestival begint op dinsdag 18 mei. Haar Limburgse thuisfront kijkt sowieso, net als miljoenen anderen wereldwijd. Zenuwachtig is ze echter niet. “Maar gezonde spanning gaat zeker komen.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen