Overslaan en naar de inhoud gaan

Blerickse branchevoorzitter wil keurmerk rijscholen

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 18:04

Ruud Rutten, voorzitter van rijschoolbranchevereniging FAM heeft minister Cora van Nieuwenhuizen een plan aangeboden om een keurmerk in het leven te roepen voor rijscholen. "Ik heb wekelijks huilende leerlingen aan de balie."

Rutten is zelf rijschoolhouder in Blerick en hij ziet nog dat het te gemakkelijk is om een rijschool te starten. Een online opleiding en een investering van 350 euro om dubbele bediening in je auto te plaatsen is al genoeg om bij de KVK een rijschool te starten.

Kwantiteit versus kwaliteit
Bij de Kamer van Koophandel staan momenteel 461 rijscholen in Limburg ingeschreven. Dat zijn niet allemaal slechte rijscholen benadrukt Rutten, maar hij heeft wekelijks huilende leerlingen voor de balie die meer dan 70 lessen gehad hebben en nog geen roze papiertje hebben. Volgens hem gaat het bij veel rijscholen om zo veel mogelijk te verdienen. Ook komt het voor dat er rijscholen failliet gaan terwijl net dure pakketten zijn afgesloten, ze zijn dan al hun geld kwijt.

Video: L1

Privileges
Met een keurmerk moet volgens de branchevereniging het kaf van het koren gescheiden worden. Rijscholen moeten een intake krijgen of ze wel capabel genoeg zijn. Naast een gedegen opleiding moeten ze ook bijgeschoold worden. Ook moeten rijscholen met een keurmerk privileges hebben. Rutten denkt bijvoorbeeld dat rijschoolhouders zelf een tussentijdse toets kan afnemen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen