Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Blerickenaren in actie tegen hardrijders

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 10:24

Inwoners van Blerick zijn helemaal klaar met automobilisten die veel te hard door de wijk rijden.

Dat meldt Omroep Venlo.

Crossen
Ze klagen veelal over auto's die lak hebben aan voorrang geven, door kleine straten crossen en zelfs ongelukken veroorzaken die vaak maar net goed aflopen en beperkt blijven tot blikschade. Vreselijk, vindt een inwoonster. "Ik ben bang om over te steken."

Plakkaat
Om nog meer overlast te voorkomen, is er in Blerick een plakkaat opgehangen met een duidelijke boodschap: de tekst "Stop de hardrijders" en een afbeelding van een Formule 1-auto met een streep erdoor moeten de hardrijders tot een halt brengen.

Handtekeningen
Bewoners hebben handtekeningen verzameld om te zorgen dat er iets aan de situatie wordt gedaan. Dinsdagavond hebben ze deze samen met de SP-fractie overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Sjors Peeters.

Laserguns
Een buurtbewoner zou bijvoorbeeld graag meer handhaving in de wijk zien. "Laat ze maar met laserguns hier een avondje gaan staan dan hebben er een hoop het rijbewijs niet meer", laat hij weten aan Omroep Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen