Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Blerickenaren in actie tegen hardrijders

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 10:24

Inwoners van Blerick zijn helemaal klaar met automobilisten die veel te hard door de wijk rijden.

Dat meldt Omroep Venlo.

Crossen
Ze klagen veelal over auto's die lak hebben aan voorrang geven, door kleine straten crossen en zelfs ongelukken veroorzaken die vaak maar net goed aflopen en beperkt blijven tot blikschade. Vreselijk, vindt een inwoonster. "Ik ben bang om over te steken."

Plakkaat
Om nog meer overlast te voorkomen, is er in Blerick een plakkaat opgehangen met een duidelijke boodschap: de tekst "Stop de hardrijders" en een afbeelding van een Formule 1-auto met een streep erdoor moeten de hardrijders tot een halt brengen.

Handtekeningen
Bewoners hebben handtekeningen verzameld om te zorgen dat er iets aan de situatie wordt gedaan. Dinsdagavond hebben ze deze samen met de SP-fractie overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Sjors Peeters.

Laserguns
Een buurtbewoner zou bijvoorbeeld graag meer handhaving in de wijk zien. "Laat ze maar met laserguns hier een avondje gaan staan dan hebben er een hoop het rijbewijs niet meer", laat hij weten aan Omroep Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen