Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Blerick: Wel zwaveldioxide, geen mierenzuur vrijgekomen

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 7:08

Bij de grote brand bij een coatingbedrijf in Blerick is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide vrijgekomen.

Daarnaast werd aanvankelijk melding gemaakt van door de brand vrijgekomen mierenzuur, maar dat bleek later toch niet het geval te zijn.

Metingen
Dat blijkt uit metingen die in de loop van de ochtend meerdere keren worden uitgevoerd door de brandweer. Bewoners in de omgeving van de brand, die nog niet onder controle is, moeten ramen en deuren sluiten en binnen blijven.

Lees ook: Inwoners in delen Blerick moeten binnen blijven door brand

Ademhalingsproblemen
Mensen die de rook inademen, kunnen daardoor last krijgen van prikkelingen aan de slijmvliezen. Dat betekent dat er ademhalingsproblemen, slikproblemen en tranende ogen kunnen optreden.

Lees ook: Groot alarm om brand in Blerick: sirenes in omgeving gaan af

Zwaveldioxide
De brandweer meldde omstreeks 05:00 uur al dat er in ieder geval zwaveldioxide gemeten was, maar niet in gevaarlijke concentraties. Die stof kan echter ook in lage concentraties irriterend werken op de longen.

Lees ook: Zwaveldioxide vrij bij grote brand op industrieterrein

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen