Overslaan en naar de inhoud gaan

Blerick: Wel zwaveldioxide, geen mierenzuur vrijgekomen

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 7:08

Bij de grote brand bij een coatingbedrijf in Blerick is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide vrijgekomen.

Daarnaast werd aanvankelijk melding gemaakt van door de brand vrijgekomen mierenzuur, maar dat bleek later toch niet het geval te zijn.

Metingen
Dat blijkt uit metingen die in de loop van de ochtend meerdere keren worden uitgevoerd door de brandweer. Bewoners in de omgeving van de brand, die nog niet onder controle is, moeten ramen en deuren sluiten en binnen blijven.

Lees ook: Inwoners in delen Blerick moeten binnen blijven door brand

Ademhalingsproblemen
Mensen die de rook inademen, kunnen daardoor last krijgen van prikkelingen aan de slijmvliezen. Dat betekent dat er ademhalingsproblemen, slikproblemen en tranende ogen kunnen optreden.

Lees ook: Groot alarm om brand in Blerick: sirenes in omgeving gaan af

Zwaveldioxide
De brandweer meldde omstreeks 05:00 uur al dat er in ieder geval zwaveldioxide gemeten was, maar niet in gevaarlijke concentraties. Die stof kan echter ook in lage concentraties irriterend werken op de longen.

Lees ook: Zwaveldioxide vrij bij grote brand op industrieterrein

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen