Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blerick verwaarloosd door gemeente'

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 19:15

De gemeente Venlo heeft het stadsdeel Blerick jarenlang te weinig aandacht gegeven, vinden raadsleden Rob Pijpers (VVD) en Ton Heerschop (SP).

Beide raadsleden tonen zich in de uitzending van AvondGasten kritisch over het gevoerde beleid rondom 'dossier Blerick'.

Harder werken
Heerschop vindt het niet vreemd dat buurtbewoners het vertrouwen in de gemeente verliezen. "De mensen voelen zich terecht in de steek gelaten na de hevige criminaliteit van de afgelopen maanden. We zullen als gemeente vele tandjes harder moeten werken om het vertrouwen terug te winnen."

Verwaarloosde wijk
De wijk Vastenavondkamp is even de kern van alle ellende, na de dood van Ömer Köksal. Hij werd woensdag op klaarlichte dag neergeschoten in de wijk. Een wijk die volgens het Venlose VVD-raadslid Rob Pijpers verwaarloosd wordt.

Weinig aandacht
Volgens Pijpers heeft de gemeenteraad de wijk de afgelopen jaren veel te weinig aandacht gegeven. "Daarom zie je onder meer dat basisscholen met verschillende problemen kampen, zoals taalachterstand en problemen met een culturele achtergrond." De sociale woningbouw werd overgedaan aan huisjesmelkers. Zij stallen vaak seizoensarbeiders in de woningen, waardoor de homogeniteit in de wijk ver te zoeken is.

Drugsrunners
"Ook zijn er drugsrunners en veel hangjongeren", zegt het Pijpers. Volgens het raadslid is er daardoor een gevoel van onveiligheid ontstaan. Volgens Pijpers moet de gemeente fors investeren in de wijk. Hij verwacht dat het een kwestie van de lange adem is. "Maar ieder begin is er één. Het is hard nodig en dat is nu wel

De hele uitzending van AvondGasten is te zien op L1.nl/avondgasten

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen