Klooster Pannesheide Bleijerheide internaat Joseph Goebbels

Sloophamer wacht voormalig internaat Bleijerheide

Het monumentale voormalige klooster in de Kerkraadse wijk Bleijerheide wordt na jaren van verval gesloopt.

Duurzaam bouwproject Bleijerheide Kerkrade (3 dec 2020)
Duurzaam Kerkraads bouwproject wint internationale prijs

Het Kerkraadse bouwproject SUPERLOCAL in Bleijerheide heeft de Innovation in Politics Award 2020 in de categorie 'Ecology' gewonnen.

Politie istock
Achtervolging Duitse auto in Kerkrade leidt tot hennepvangst

De politie heeft afgelopen weekeinde na een achtervolging in Kerkrade bijna twee kilo aan hennep aangetroffen in een Duitse auto.

Kerkrade stadhuis D'r Joep
Vier bekende Kerkradenaren krijgen eigen straatnaam

Wiel Coerver, Nico Ploum, Thijs Wƶltgens en Paul Meijs krijgen een eigen straatnaam in Kerkrade. De nieuwe straten komen in het gebied Superlocal Bleijerheide.

Grote storing Kerkrade: bijna 1500 huishoudens zonder stroom

Een groot aantal huishoudens in Kerkrade heeft dinsdagavond korte tijd zonder stroom gezeten.

Politie houdt verdachte aan na schoten op auto's

In de Kerkraadse wijk Bleijerheide heeft een serie vernielingen aan auto's zaterdag tot de aanhouding van een verdachte geleid.

Europese miljoenen voor waterrecycling in Kerkrade

Het Kerkraadse project Superlocal krijgt 2,5 miljoen euro steun uit Brussel voor een wijkje waar water zoveel mogelijk hergebruikt wordt.

Politie ruimt 550 hennepplanten na onderzoek

De politie heeft dinsdag in Kerkrade een over meerdere ruimtes verdeelde hennepplantage opgerold.

Automobilist gewond na ongeluk in Bleijerheide

Een automobilist is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval in de Kerkraadse wijk Bleijerheide.

Hijskraan takelt woning uit flat in Kerkrade

Een gedeelte van de bovenste etage van een flat in de Kerkraadse wijk Bleijerheide is losgezaagd en wordt door een hijskraan blok voor blok afgetakeld.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten