Overslaan en naar de inhoud gaan

Blauwe bessen-grootmacht overweegt aandelen te verkopen

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 22:20

Blauwe bessen-grootmacht abb Growers doet mogelijk de helft van zijn aandelen van de hand. Het bedrijf uit Horst, één van de grootste leveranciers en importeurs van blauwe bessen van West-Europa, staat in de belangstelling van telers uit Oekraïne en Spanje.

Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Familiebedrijf
Directeur en oprichter Theo Douven heeft volgens de krant bevestigd dat er al een waardebepaling van de aandelen heeft plaatsgevonden. Zelf heeft hij de helft van het aandelenpakket in zijn bezit. Zijn zoon en schoonzoon hebben de overige aandelen. Douven stelt alleen zijn eigen pakket beschikbaar voor verkoop.

Negentig miljoen
De bessenimporteur begon abb Growers in 2015 en had volgens het Financieele Dagblad een jaar later al een omzet van zes miljoen euro. In 2018 zou het bedrijf al voor 26 miljoen euro hebben verkocht. Over vijf jaar denkt Douven op een omzet van 90 miljoen euro te zitten, vanwege de geplande expansie. Abb Growers heeft momenteel zestig mensen in dienst.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen