Overslaan en naar de inhoud gaan

Blauwe bessen-grootmacht overweegt aandelen te verkopen

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 22:20

Blauwe bessen-grootmacht abb Growers doet mogelijk de helft van zijn aandelen van de hand. Het bedrijf uit Horst, één van de grootste leveranciers en importeurs van blauwe bessen van West-Europa, staat in de belangstelling van telers uit Oekraïne en Spanje.

Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Familiebedrijf
Directeur en oprichter Theo Douven heeft volgens de krant bevestigd dat er al een waardebepaling van de aandelen heeft plaatsgevonden. Zelf heeft hij de helft van het aandelenpakket in zijn bezit. Zijn zoon en schoonzoon hebben de overige aandelen. Douven stelt alleen zijn eigen pakket beschikbaar voor verkoop.

Negentig miljoen
De bessenimporteur begon abb Growers in 2015 en had volgens het Financieele Dagblad een jaar later al een omzet van zes miljoen euro. In 2018 zou het bedrijf al voor 26 miljoen euro hebben verkocht. Over vijf jaar denkt Douven op een omzet van 90 miljoen euro te zitten, vanwege de geplande expansie. Abb Growers heeft momenteel zestig mensen in dienst.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen