Overslaan en naar de inhoud gaan

Blauwalg ontdekt op vakantiepark Elfenmeer

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 18:28

Waterschap Limburg waarschuwt voor de aanwezigheid van blauwalg in het water bij vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch.

Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken. Het waterschap plaatst daarom waarschuwingsborden bij het Elfenmeer.

Lees ook: Rijkswaterstaat: 'Blauwalg wordt steeds groter probleem'

Eigen risico
Het is overigens niet verboden om er te zwemmen. Als je een duik wil nemen in het Elfenmeer, is dat wel op eigen risico. Datzelfde geldt voor pootjebaden. Blauwalg, een bacterie, is ook schadelijk voor dieren. Zij kunnen ziek worden als ze met blauwalg in aanraking komen. Het waterschap raadt af om (huis)dieren 'blauw' water te laten drinken.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen