Overslaan en naar de inhoud gaan

Blauwalg: niet zwemmen in Dilkensplas Ohé en Laak

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2015 - 10:47

Wie met de tropische temperaturen van maandag verkoeling wil zoeken in de Dilkensplas bij Ohé en Laak komt bedrogen uit.

In het water zit blauwalg, meldt Waterschap Roer en Overmaas. Met borden worden bezoekers van dagstrand De Maasterp gewaarschuwd om vooral niet het water in te gaan. Blauwalg kan leiden tot jeuk, geïrriteerde ogen en maag- en darmklachten. Ook dieren die het water ingaan kunnen last krijgen van de algen.

Het waterschap houdt de kwaliteit van het zwemwater in de gaten. Zodra de blauwalg is verdwenen, worden de waarschuwingsborden weggehaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dilkensplas in Ohé en Laak niet veilig door blauwalg
blauwalg
Blauwalg in zwemwater Ohé en Laak en Maastricht
Waarschuwing: blauwalg ontdekt bij twee zwemlocaties
Dilkensplas Ohé en Laak
Eerste blauwalg in Limburgse zwemplas feit
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen