Dagstrand zwemwater

Limburgs zwemwater meer dan prima voor een duik

Nu de thermometer weer zomerse temperaturen aangeeft, is het ook weer tijd om eens af en toe een plek op te zoeken om te zwemmen. En daarin blijkt Limburg opvallend goed te scoren.

Water Kasteelse Bossen Horst (25 feb 2021)
Opnieuw blauwalg in vijver Horst

In het water van de Kasteelse Bossen in Horst is blauwalg aangetroffen. Eind december werd de bacterie op die plek ook aangetroffen.

kasteelse bossen horst (22 dec 2020)
Blauwalg in wateren van Kasteelse Bossen in Horst

In de wateren van de Kasteelse Bossen in Horst is blauwalg aangetroffen.

Blauwalg
Blauwalg aangetroffen bij camping Hatenboer Roermond

Waterschap Limburg waarschuwt mensen niet het water in te gaan bij camping Hatenboer in Roermond. Op de zwemlocatie is blauwalg aangetroffen. Het is de vierde locatie in korte tijd waar het waterschap een waarschuwing voor uitgeeft.

Blauwalg
Blauwalg: naaktzwemmen afgeraden bij naturistenvereniging

Bezoekers van naturistenvereniging De Maasplassen in Maastricht kunnen de komende tijd beter een andere plek voor verkoeling zoeken. Waterschap Limburg waarschuwt namelijk voor blauwalg in het water.

stock zwemwater zwemmen recreatieplas zomer zon hittegolf
Hier kun je veilig zwemmen in een recreatieplas

Vanaf woensdag loopt het kwik weer flink op. We staan aan het begin van een lange hittegolf met temperaturen boven de 30 graden. Bekijk hier waar je veilig een plons in een recreatieplas kan doen.

Onderzoek blauwalg watermonster
Blauwalg in zwem- en vaarplas Stevensweert

In de noordkant van waterplas De Kis in Stevensweert kan niet meer veilig worden gezwommen vanwege blauwalg.

Dilkensplas Ohé en Laak
Eerste blauwalg in Limburgse zwemplas feit

De eerste blauwalg in een Limburgse zwemplas dit jaar is een feit.

Waarschuwing: blauwalg ontdekt bij twee zwemlocaties

Inspecteurs van Waterschap Limburg hebben bij camping Hatenboer in Roermond en bij dagstrand De Maasterp in Ohé en Laak blauwalg ontdekt.

Blauwalg
Blauwalg bij naturistenvereniging en andere zwemplekken

Waterschap Limburg heeft blauwalg ontdekt bij Naturistenvereniging de Maasplassen in Eijsden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten