Overslaan en naar de inhoud gaan

Blaszka vecht voor olympisch ticket in Boedapest

Geplaatst opwoensdag 17 maart 2021 - 21:09

Worstelaarster Jessica Blaszka staat fit aan de start van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Boedapest.

De Landgraafse is op tijd hersteld van twee operaties aan haar scheenbeen.

Zelfverzekerd
Vrijdag start de 28-jarige Blaszka op het zwaar bezette kwalificatie toernooi in Hongarije. Ze is zelfverzekerd. "Ik ben er klaar voor. Als ik kijk naar het EK, dan zit kwalificatie voor Tokio er in." Ze pakte vorig jaar tijdens het EK zilver in de klasse tot 53 kilogram vrije stijl.

Finaleplaats
Blaszka moet tijdens het OKT een finaleplek halen om een ticket te verdienen. De finales staan zaterdag op het programma. Mocht Blaszka zich niet plaatsen voor de finale, dan heeft ze in mei nóg een kans om zich te kwalificeren. Dan komen alle niet-geplaatste worstelaars samen in Bulgarije om te strijden om de laatste tickets.

Quarantaine
Blaszka bleef de laatste tien dagen in haar eigen huis om geen enkel risico op besmetting met het coronavirus op te lopen. "Ik heb vorige week al afscheid genomen van familie en flinke boodschappen gedaan zodat ik het huis niet uit hoefde. Alleen voor trainingen kwam ik buiten." Blaszka deed dit vooral om te voorkomen dat ze eventueel in verplichte quarantaine zou moeten, mocht ze in de buurt komen van iemand die besmet zou zijn met het coronavirus. "Als ik verplicht in quarantaine moet, kan ik het OKT op mijn buik schrijven."

Cyste
Het OKT is voor de Landgraafse het eerste toernooi sinds februari vorige jaar, toen ze op de EK zilver pakte. Ze heeft dit jaar gebruikt om zich te laten opereren aan een cyste op haar scheenbeen. De eerste operatie was in mei en in oktober moest ze opnieuw onder het mes voor dezelfde kwaal. Inmiddels is Blaszka weer fit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen