Overslaan en naar de inhoud gaan

Blaszka: Twee operaties en de wil om in Tokio te vlammen

Geplaatst opdinsdag 29 december 2020 - 16:24

Worstelaarster Jessica Blaszka heeft een bijzonder jaar achter de rug. Niet alleen kwamen al haar toernooien te vervallen, de Landgraafse werd ook nog eens twee keer geopereerd.

Toch was het een historisch jaar voor Blaszka.

EK
Haar jaar begon nog wel zo goed. In februari werd ze de eerste Nederlandse ooit die een medaille pakte op het Europees Kampioenschap. Zilver won ze op het EK in Rome. Daarna werden al haar toernooien geannuleerd. En vervielen daarmee de kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Kwalificatie
In het voorjaar had ze veel last van een cyste op haar scheenbeen. Zoveel dat er een operatie moest volgen. Maar Blaszka bleef last houden en een nieuwe operatie volgde in november. De 28-jarige Landgraafse hoopt in april weer fit genoeg te zijn om kwalificatie voor de Spelen af te dwingen.

Stoppen
Voor Blaszka zou het haar laatste kunstje worden op het allerhoogste niveau. "Ik wil nog een keer alles geven voor Tokio. Ik zal niet meteen na de Olympische Spelen stoppen maar nog eens drie jaar doorgaan zie ik niet zitten. Het vergt veel van mijn lichaam. Bovendien kijk ik ook uit naar een leven zonder al die trainingsuren." Blaszka studeert op dit moment voor pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Volgend jaar, na de Olympische Spelen, wil ze afstuderen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen