Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blaszka heeft het worstelen op de kaart gezet in Nederland'

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 17:57

De ouders van worstelaarster Jessica Blaszka leven met hun dochter mee, die besloot een punt achter haar topsportcarrière te zetten.

Die beslissing nam ze nadat ze afgelopen vrijdag geen ticket voor de Olympische Spelen wist te bemachtigen.

Vorm
Volgens vader Michel Krauth duurde het kwalificatietraject door de pandemie net een jaar te lang voor Jessica. In het voorjaar van 2020 pakte Blaszka zilver op het EK en was ze in vorm voor de Olympische Spelen. Maar daarna vielen alle toernooien door de uitbraak van het coronavirus weg. Zo kon ze bijvoorbeeld niet naar Japan voor een trainingsstage. "Er waren te veel onzekerheden en ze kon maar weinig op de mat trainen door alle beperkingen."

KSV Simson
Blaszka heeft ervoor gekozen om even rust te nemen na haar beslissing om te stoppen met topsport. Dit wil overigens niet zeggen dat ze stopt met worstelen. "Ze zal zeker blijven worstelen, bijvoorbeeld in de competitie bij KSV Simson in Landgraaf, maar niet meer op het niveau waarop ze nu zit."

Lees ook: Worstelaarster Blaszka zet punt achter topsportcarrière

Trots
Haar vader ging vanaf 2007 mee naar alle internationale toernooien. Hij was erbij toen Blaszka drie jaar op rij Europees kampioen werd bij de kadetten en ze haar eerste WK-medaille pakte in Las Vegas. "Het is een geweldige carrière geweest. Jessica heeft het worstelen op de kaart gezet in Nederland. En ik denk dat zij een belangrijke rol heeft gehad bij het toegankelijker maken van de sport bij jonge meiden. Dat maakt me ontzettend trots."

De 28-jarige topsporter wil volgend jaar haar studie pedagogisch medewerker afronden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen