Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blaszka heeft het worstelen op de kaart gezet in Nederland'

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 17:57

De ouders van worstelaarster Jessica Blaszka leven met hun dochter mee, die besloot een punt achter haar topsportcarrière te zetten.

Die beslissing nam ze nadat ze afgelopen vrijdag geen ticket voor de Olympische Spelen wist te bemachtigen.

Vorm
Volgens vader Michel Krauth duurde het kwalificatietraject door de pandemie net een jaar te lang voor Jessica. In het voorjaar van 2020 pakte Blaszka zilver op het EK en was ze in vorm voor de Olympische Spelen. Maar daarna vielen alle toernooien door de uitbraak van het coronavirus weg. Zo kon ze bijvoorbeeld niet naar Japan voor een trainingsstage. "Er waren te veel onzekerheden en ze kon maar weinig op de mat trainen door alle beperkingen."

KSV Simson
Blaszka heeft ervoor gekozen om even rust te nemen na haar beslissing om te stoppen met topsport. Dit wil overigens niet zeggen dat ze stopt met worstelen. "Ze zal zeker blijven worstelen, bijvoorbeeld in de competitie bij KSV Simson in Landgraaf, maar niet meer op het niveau waarop ze nu zit."

Lees ook: Worstelaarster Blaszka zet punt achter topsportcarrière

Trots
Haar vader ging vanaf 2007 mee naar alle internationale toernooien. Hij was erbij toen Blaszka drie jaar op rij Europees kampioen werd bij de kadetten en ze haar eerste WK-medaille pakte in Las Vegas. "Het is een geweldige carrière geweest. Jessica heeft het worstelen op de kaart gezet in Nederland. En ik denk dat zij een belangrijke rol heeft gehad bij het toegankelijker maken van de sport bij jonge meiden. Dat maakt me ontzettend trots."

De 28-jarige topsporter wil volgend jaar haar studie pedagogisch medewerker afronden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen