Overslaan en naar de inhoud gaan

'Blaszka heeft het worstelen op de kaart gezet in Nederland'

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 17:57

De ouders van worstelaarster Jessica Blaszka leven met hun dochter mee, die besloot een punt achter haar topsportcarrière te zetten.

Die beslissing nam ze nadat ze afgelopen vrijdag geen ticket voor de Olympische Spelen wist te bemachtigen.

Vorm
Volgens vader Michel Krauth duurde het kwalificatietraject door de pandemie net een jaar te lang voor Jessica. In het voorjaar van 2020 pakte Blaszka zilver op het EK en was ze in vorm voor de Olympische Spelen. Maar daarna vielen alle toernooien door de uitbraak van het coronavirus weg. Zo kon ze bijvoorbeeld niet naar Japan voor een trainingsstage. "Er waren te veel onzekerheden en ze kon maar weinig op de mat trainen door alle beperkingen."

KSV Simson
Blaszka heeft ervoor gekozen om even rust te nemen na haar beslissing om te stoppen met topsport. Dit wil overigens niet zeggen dat ze stopt met worstelen. "Ze zal zeker blijven worstelen, bijvoorbeeld in de competitie bij KSV Simson in Landgraaf, maar niet meer op het niveau waarop ze nu zit."

Lees ook: Worstelaarster Blaszka zet punt achter topsportcarrière

Trots
Haar vader ging vanaf 2007 mee naar alle internationale toernooien. Hij was erbij toen Blaszka drie jaar op rij Europees kampioen werd bij de kadetten en ze haar eerste WK-medaille pakte in Las Vegas. "Het is een geweldige carrière geweest. Jessica heeft het worstelen op de kaart gezet in Nederland. En ik denk dat zij een belangrijke rol heeft gehad bij het toegankelijker maken van de sport bij jonge meiden. Dat maakt me ontzettend trots."

De 28-jarige topsporter wil volgend jaar haar studie pedagogisch medewerker afronden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen