Overslaan en naar de inhoud gaan

Blamage Roda: na goede start hard onderuit tegen Jong PSV

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 22:03

Roda JC was thuis in Kerkrade niet opgewassen tegen de mannen van Jong PSV.

In het Parkstad Limburg Stadion verloren de Kerkradenaren met 2-3 van het team uit Eindhoven.

Mazzel
Roda had wel een beetje mazzel doordat Jong
PSV al snel met een man minder op het veld kwam te staan. Lennerd Daneels moest van het veld door een overtreding waarvoor hij rood kreeg. Mario Engels kreeg de bal aan de voet en opende vanaf elf meter de score. Een klein kwartier later wist de Duitse aanvaller opnieuw de bal in de goal te leggen.

Lat
Jong PSV liet in de laatste minuten van de eerste helft nog even van zich horen. Mauro Junior schoot de bal vanaf 20 meter hard tegen de onderkant van de lat waarna deze binnen het doel viel. Met 2-1 gingen de clubs de rust in.

Strafschop
De tweede helft begon met een lelijke trap op de doelpuntenmaker van de eerste helft Mario Engels, waarna een strafschop voor Roda volgde. De aanvaller nam deze zelf, maar wist niet te scoren. Niet veel later kwam de bal bij Matthias Verreth terecht. Hij wist wel te scoren en maakte de gelijkmaker voor Jong PSV.

Stevige charge
Het enige wat Roda recht wist te trekken was het aantal man op het speelveld: Livio Milts maakte namelijk een stevige charge en kreeg een rode kaart. Ook de club uit Kerkrade moest het daarom met een mannetje minder doen.

Slotfase
Dat was het begin van een slechte slotfase voor de mannen uit Kerkrade. Jong PSV nam het heft in eigen hand en wist op voorsprong te komen. Niet veel later volgde er nog een rode kaart aan de kant van Roda. Doordat El Makrini een grove overtreding maakte, moest Roda de slotminuten doorstaan met negen man op het veld en wist daarna niet meer te scoren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen