Overslaan en naar de inhoud gaan

Blamage Roda: na goede start hard onderuit tegen Jong PSV

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 22:03

Roda JC was thuis in Kerkrade niet opgewassen tegen de mannen van Jong PSV.

In het Parkstad Limburg Stadion verloren de Kerkradenaren met 2-3 van het team uit Eindhoven.

Mazzel
Roda had wel een beetje mazzel doordat Jong
PSV al snel met een man minder op het veld kwam te staan. Lennerd Daneels moest van het veld door een overtreding waarvoor hij rood kreeg. Mario Engels kreeg de bal aan de voet en opende vanaf elf meter de score. Een klein kwartier later wist de Duitse aanvaller opnieuw de bal in de goal te leggen.

Lat
Jong PSV liet in de laatste minuten van de eerste helft nog even van zich horen. Mauro Junior schoot de bal vanaf 20 meter hard tegen de onderkant van de lat waarna deze binnen het doel viel. Met 2-1 gingen de clubs de rust in.

Strafschop
De tweede helft begon met een lelijke trap op de doelpuntenmaker van de eerste helft Mario Engels, waarna een strafschop voor Roda volgde. De aanvaller nam deze zelf, maar wist niet te scoren. Niet veel later kwam de bal bij Matthias Verreth terecht. Hij wist wel te scoren en maakte de gelijkmaker voor Jong PSV.

Stevige charge
Het enige wat Roda recht wist te trekken was het aantal man op het speelveld: Livio Milts maakte namelijk een stevige charge en kreeg een rode kaart. Ook de club uit Kerkrade moest het daarom met een mannetje minder doen.

Slotfase
Dat was het begin van een slechte slotfase voor de mannen uit Kerkrade. Jong PSV nam het heft in eigen hand en wist op voorsprong te komen. Niet veel later volgde er nog een rode kaart aan de kant van Roda. Doordat El Makrini een grove overtreding maakte, moest Roda de slotminuten doorstaan met negen man op het veld en wist daarna niet meer te scoren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen