Overslaan en naar de inhoud gaan

Black Friday: niet iedere winkelier is enthousiast

Geplaatst opzaterdag 30 november 2019 - 7:00

Kortingsfestijn Black Friday neemt steeds grotere vormen aan. Toch is niet iedere winkelier even enthousiast.

Het shopevenement boezemt ondernemer Angie Pieters uit Heerlen zelfs wat angst in. Een beetje tegen haar zin is ze meegegaan in het kortingsfeest.

Niet verwacht
"Ik had niet verwacht dat het dit jaar zo groot zou zijn. Black Friday duurt inmiddels een hele week." Angie Pieters runt haar boetiek met dameskleding, interieur-artikelen en andere hebbedingetjes precies zoals zij dat wil. Maar deze week heeft ze wel de druk gevoeld die loskomt als Black Friday in aantocht is. "Klanten vragen of je meedoet en mijn mailbox wordt overspoeld met kortingsacties van leveranciers. Ik heb dus ook maar korting gegeven."

Pieters is niet de enige die met argusogen naar Black Friday kijkt. In Maastricht werd vrijdag zelfs gedemonstreerd tegen het kortingsfestijn.

Lees ook: Protest tegen Black Friday in Maastricht

Oliebollenfestijn
"Kijk, korting is altijd leuk. Dat snap ik. Maar als eigen ondernemer kun je natuurlijk niet opboksen tegen het gestunt van grote online-stores."

Angie Pieters stelt het assortiment in haar winkel zelf samen. Daar zitten hippe en aparte artikelen tussen maar ook commerciƫle producten die op meerdere plekken verkrijgbaar zijn. Haar speelruimte om wat met de prijs te doen is dan niet zo groot.

"Ik vrees soms dat dit uitdraait op een oliebollenfestijn. Graaien naar de koopjes. Het viel nog mee eerlijk gezegd."

Merkendorp
Bij Pieters viel het mee. In Roermond was dat wel anders. In de avond stond het verkeer bij het Outlet Center een half uur vast. Tot middernacht kon winkelend publiek bij het merkendorp terecht.

Lees ook: Black Friday: file bij Outlet Center in Roermond

Begrip klanten
In de aanloop naar vrijdag de 29ste november heeft Angie via de socials haar klanten ingelicht. "Lieve mensen ik doe mee met Black Friday maar ik kan niet zo ver gaan met kortingen als de grote ketens". Daar kreeg de ondernemer veel goede reacties op.

"Ik geef liever extra korting als ik daar zin in heb. Gewoon op een woensdag of zo. Als ik leuke klanten in de winkel heb."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen