Overslaan en naar de inhoud gaan

Black Friday: niet iedere winkelier is enthousiast

Geplaatst opzaterdag 30 november 2019 - 7:00

Kortingsfestijn Black Friday neemt steeds grotere vormen aan. Toch is niet iedere winkelier even enthousiast.

Het shopevenement boezemt ondernemer Angie Pieters uit Heerlen zelfs wat angst in. Een beetje tegen haar zin is ze meegegaan in het kortingsfeest.

Niet verwacht
"Ik had niet verwacht dat het dit jaar zo groot zou zijn. Black Friday duurt inmiddels een hele week." Angie Pieters runt haar boetiek met dameskleding, interieur-artikelen en andere hebbedingetjes precies zoals zij dat wil. Maar deze week heeft ze wel de druk gevoeld die loskomt als Black Friday in aantocht is. "Klanten vragen of je meedoet en mijn mailbox wordt overspoeld met kortingsacties van leveranciers. Ik heb dus ook maar korting gegeven."

Pieters is niet de enige die met argusogen naar Black Friday kijkt. In Maastricht werd vrijdag zelfs gedemonstreerd tegen het kortingsfestijn.

Lees ook: Protest tegen Black Friday in Maastricht

Oliebollenfestijn
"Kijk, korting is altijd leuk. Dat snap ik. Maar als eigen ondernemer kun je natuurlijk niet opboksen tegen het gestunt van grote online-stores."

Angie Pieters stelt het assortiment in haar winkel zelf samen. Daar zitten hippe en aparte artikelen tussen maar ook commerciële producten die op meerdere plekken verkrijgbaar zijn. Haar speelruimte om wat met de prijs te doen is dan niet zo groot.

"Ik vrees soms dat dit uitdraait op een oliebollenfestijn. Graaien naar de koopjes. Het viel nog mee eerlijk gezegd."

Merkendorp
Bij Pieters viel het mee. In Roermond was dat wel anders. In de avond stond het verkeer bij het Outlet Center een half uur vast. Tot middernacht kon winkelend publiek bij het merkendorp terecht.

Lees ook: Black Friday: file bij Outlet Center in Roermond

Begrip klanten
In de aanloop naar vrijdag de 29ste november heeft Angie via de socials haar klanten ingelicht. "Lieve mensen ik doe mee met Black Friday maar ik kan niet zo ver gaan met kortingen als de grote ketens". Daar kreeg de ondernemer veel goede reacties op.

"Ik geef liever extra korting als ik daar zin in heb. Gewoon op een woensdag of zo. Als ik leuke klanten in de winkel heb."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen