Overslaan en naar de inhoud gaan

Black Friday-drukte: deze maatregelen nemen de steden

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 6:00

Maastricht en Roermond nemen maatregelen om de drukte tijdens Black Friday in goede banen te leiden.

Tijdens Black Friday - een dag waarop verkopers met de prijzen gaan stunten - worden in beide steden veel bezoekers verwacht. De gemeenten willen ervoor zorgen dat de anderhalvemetermaatregel kan worden gehandhaafd.

Billboards en doorstroom winkelend publiek
In Maastricht worden er LED-schermen geplaatst waarin bezoekers worden opgeroepen zich te houden aan de maatregelen. Ook gaan beveiligers en coördinatoren ervoor zorgen dat er een doorstroom plaatsvindt van het winkelend publiek. Op zes locaties in de provinciehoofdstad worden verkeersregelaars aangesteld. Verder deelt de gemeente posters met daarop de coronaregels uit aan ondernemers. Ook worden er vijf billboards geplaatst.

Video L1

Lees ook: Drukte Maastricht: burgemeester dreigt binnenstad te sluiten

Bezoekers
De gemeente Roermond neemt geen grote maatregelen. In het Designer Outlet worden ieder jaar veel bezoekers verwacht tijdens de koopjesdag. De gemeente laat weten dat het outlet diverse acties onderneemt. Maar welke dat precies zijn, is nog niet duidelijk. "Het outlet zet wel volop in op het spreiden van het aantal bezoekers. De gemeente neemt in afstemming met de provincie verkeersmaatregelen om een goede in- en uitstroom mogelijk te maken", verklaart de gemeente.

Lees ook: Roermond maakt zich op voor Black Friday Week

Ondernemers
De gemeente Venlo neemt voorlopig geen maatregelen. Venlo verwacht dat wanneer ondernemers zelf iets organiseren ze ook maatregelen nemen. Als er toch grote drukte ontstaat kan de gemeente snel opschalen en overgaan op crowd-management

Lees ook: Burgemeesters kritisch op laten doorgaan druk Black Friday

Binnenstad sluiten
Vorig jaar waren de burgemeesters kritisch over het door laten gaan van Black Friday. De dag na Black Friday dreigde burgemeester Annemarie Penn van Maastricht om de binnenstad te sluiten. Het Designer Outlet ging toen ook dicht vanwege drukte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen