Overslaan en naar de inhoud gaan

Björn Bus en Henk Smit nieuwe artistiek managers WMC

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 11:27

Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade heeft Björn Bus en Henk Smit aangesteld als artistiek managers.

Dirigent Bus wordt de nieuwe algemeen manager en huidig jurylid Smit neemt het artistiek management van de mars- en showwedstrijden en de concertwedstrijden voor slagwerkensembles voor zijn rekening.

Het duo volgt Harrie Reumkens op, die sinds 1987 de artistieke leiding heeft over WMC. Hij blijft wel als adviseur aan het muziekevenement verbonden.

Lees ook: WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie

Versterken
"We zijn verheugd dat de twee beschikbaar zijn en zich aan WMC willen committeren", zegt voorzitter Max Kousen. "Beiden hebben een duidelijke visie en expertise waarmee WMC zijn positie in de regio en in de wereld kan versterken."

Succesvol dirigent
Björn Bus studeerde aan de conservatoria van Groningen en Maastricht. Hij ontwikkelde zich tot succesvol dirigent en werkt moment bij onder meer het orkest van de Nederlandse Douane. Henk Smit studeerde aan de conservatoria van Groningen en Rotterdam, werkte als docent en is sinds 1980 zowel in binnen- als buitenland actief als jurylid. Dat is hij sinds 1997 ook bij het WMC. Die taak legt hij nu neer.

Lees ook: Organisatie blikt terug op geslaagd WMC

De volgende editie van het WMC is in 2021.

Bekijk alles over het WMC op L1.nl/wmc.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen