Overslaan en naar de inhoud gaan

Björn Bus en Henk Smit nieuwe artistiek managers WMC

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 11:27

Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade heeft Björn Bus en Henk Smit aangesteld als artistiek managers.

Dirigent Bus wordt de nieuwe algemeen manager en huidig jurylid Smit neemt het artistiek management van de mars- en showwedstrijden en de concertwedstrijden voor slagwerkensembles voor zijn rekening.

Het duo volgt Harrie Reumkens op, die sinds 1987 de artistieke leiding heeft over WMC. Hij blijft wel als adviseur aan het muziekevenement verbonden.

Lees ook: WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie

Versterken
"We zijn verheugd dat de twee beschikbaar zijn en zich aan WMC willen committeren", zegt voorzitter Max Kousen. "Beiden hebben een duidelijke visie en expertise waarmee WMC zijn positie in de regio en in de wereld kan versterken."

Succesvol dirigent
Björn Bus studeerde aan de conservatoria van Groningen en Maastricht. Hij ontwikkelde zich tot succesvol dirigent en werkt moment bij onder meer het orkest van de Nederlandse Douane. Henk Smit studeerde aan de conservatoria van Groningen en Rotterdam, werkte als docent en is sinds 1980 zowel in binnen- als buitenland actief als jurylid. Dat is hij sinds 1997 ook bij het WMC. Die taak legt hij nu neer.

Lees ook: Organisatie blikt terug op geslaagd WMC

De volgende editie van het WMC is in 2021.

Bekijk alles over het WMC op L1.nl/wmc.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen