Overslaan en naar de inhoud gaan

Bizarre wapenvondst in Heerlen door Belgische drugszaak

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2015 - 22:10

Bij een inval in een pand aan de Heerlense Willemstraat vond de politie donderdag een bizarre verzameling steekwapens, twee mortiergranaten, een namaakrevolver en 30 gram speed.

De bewoner is aangehouden, meldt de politie in Heerlen.

Vogelspin
De steekwapens zoals zwaarden, messen en bijlen hingen uitgestald tegen de muur van de verdachte. Nog een opvallende vondst in het huis was een dode vogelspin die werd bewaard in een fles sterk water.

EOD
De twee granaten zijn door de Explosieven Opruimingsdienst meegenomen en opgeblazen. Vanwege de voorraad speed in huis krijgt de gemeente het verzoek om het pand een tijd op slot te doen.

Belgische drugszaak
De politie viel de woning binnen op verzoek van collega's in het Belgische Eupen. Die had voor een drugszaak aan de Nederlandse politie gevraagd om drie panden te doorzoeken: in Heerlen op de Willemstraat en de Zeswegenlaan, en in Brunssum aan de Maastrichterlaan.

Uitlevering
Naast de Heerlenaar werd nog een tweede man aangehouden. Ze worden allebei uitgeleverd aan justitie in Belgiƫ. De Heerlense verdachte krijgt ook nog een proces-verbaal voor het wapen- en drugsbezit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Uitkeringstrekker Heerlen verdient goed met wiettaxi
Geld, drugs en wapens gevonden in sportschool Heerlen
Zwaar vuurwerk en wapens in woning, bewoner opgepakt
Wapens en drugs Heerlen (20 sep 2019)
Man en vrouw opgepakt met wapens en drugs in auto
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen