Overslaan en naar de inhoud gaan

Bizarre wapenvondst in Heerlen door Belgische drugszaak

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2015 - 22:10

Bij een inval in een pand aan de Heerlense Willemstraat vond de politie donderdag een bizarre verzameling steekwapens, twee mortiergranaten, een namaakrevolver en 30 gram speed.

De bewoner is aangehouden, meldt de politie in Heerlen.

Vogelspin
De steekwapens zoals zwaarden, messen en bijlen hingen uitgestald tegen de muur van de verdachte. Nog een opvallende vondst in het huis was een dode vogelspin die werd bewaard in een fles sterk water.

EOD
De twee granaten zijn door de Explosieven Opruimingsdienst meegenomen en opgeblazen. Vanwege de voorraad speed in huis krijgt de gemeente het verzoek om het pand een tijd op slot te doen.

Belgische drugszaak
De politie viel de woning binnen op verzoek van collega's in het Belgische Eupen. Die had voor een drugszaak aan de Nederlandse politie gevraagd om drie panden te doorzoeken: in Heerlen op de Willemstraat en de Zeswegenlaan, en in Brunssum aan de Maastrichterlaan.

Uitlevering
Naast de Heerlenaar werd nog een tweede man aangehouden. Ze worden allebei uitgeleverd aan justitie in België. De Heerlense verdachte krijgt ook nog een proces-verbaal voor het wapen- en drugsbezit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Uitkeringstrekker Heerlen verdient goed met wiettaxi
Geld, drugs en wapens gevonden in sportschool Heerlen
Zwaar vuurwerk en wapens in woning, bewoner opgepakt
Wapens en drugs Heerlen (20 sep 2019)
Man en vrouw opgepakt met wapens en drugs in auto
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen