Overslaan en naar de inhoud gaan

Bizar slotstuk levert Fortuna Sittard drie punten op

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 21:49

Fortuna Sittard heeft zich maandagavond op knappe wijze naar drie punten geknokt in Eindhoven, waar Jong PSV na een 2-0 achterstand met 2-3 werd geklopt.

Donyell Malen was in de eerste helft een ware plaag voor de Sittardse ploeg, met een goal en een assist.

Genoeg kansen
Hoewel de formatie van Sunday Oliseh genoeg kansen kreeg om te scoren, was het dus Jong PSV dat trefzeker was. Eerst was het Malen zelf die keeper Miguel Santos passeerde en daarna bracht diezelfde aanvaller collega Sam Lammers in stelling. Bij Fortuna had vooral de Franse vleugelspeler Djibril Dianessy zijn vizier niet op scherp staan.

Knappe solo
Het was uiteindelijk de opgeleefde Stefan Askovski die Fortuna terugbracht in de wedstrijd. Met een knappe solo en een beetje geluk werkte hij zich in het strafschopgebied van Jong PSV, waar hij ook keeper Eloy Room wist te verschalken. Helaas voor de Sittardse bezoekers was Dianessy ook in de tweede helft niet scherp.

Strafschop
Het kantelpunt in de wedstrijd kwam amper vijf minuten voor tijd, toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan Fortuna na een overtreding op Lars Hutten. Lisandro Semedo wist het buitenkansje te benutten. Het spektakel was helemaal compleet toen Askovski een minuut later zijn tweede van de wedstrijd maakte: 2-3.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen