Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bitcoin-mijn' blijkt groot succes: uitbreiding gepland

Geplaatst opmaandag 22 januari 2018 - 17:43

Het Duitse Skylink bedrijf faciliteert in Eygelshoven zogeheten 'bitcoin-miners', die met hun computers cryptomunten proberen te verdienen.

Het concept valt blijkbaar in de smaak; er staat nu al een uitbreiding op de planning.

Zevenhonderd computers
In een bedrijfshal in Eygelshoven staan zevenhonderd computers van, voornamelijk Duitse, klanten. Deze klanten zetten ze daar, omdat het energieverbruik er lager is dan thuis en de computers ook worden gekoeld. Hoe meer computers 24 uur per dag rekenen, hoe groter de kans dat er een bitcoin wordt 'ontdekt'. Dit 'minen' van bitcoins gebeurt voornamelijk in China, maar ook steeds meer in Europa.

Groot probleem
Toch is het energieverbruik een groot probleem. Het bedrijf in Eygelshoven verbruikt nu al net zoveel stroom als tweeduizend huishoudens. "Het totale verbruik in de hele wereld voor het minen van cryptomunten is al vergelijkbaar met het stroomverbruik van een land als Denemarken", zegt Harald Vranken van de Open Universiteit in Heerlen. "Zolang de koers gelijk blijft of stijgt is het een interessante investering. Dat verandert natuurlijk als de koers gaat zakken."

Honderden computers
In Eygelshoven is nog voor een paar honderd computers plek, maar de eigenaren denken dat de vraag dit jaar flink zal stijgen en willen daarom een extra hal bouwen. De reden dat ze zich in Nederland hebben gevestigd, is duidelijk. "De stroom is hier zeventig procent goedkoper dan in Duitsland", aldus eigenaar Marcel Edler.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen