Overslaan en naar de inhoud gaan

Bitcoin-familie terug in Limburg: 'Vooral de frikandel gemist'

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 19:01

De Venlose familie Taihuttu is weer even terug op Limburgse bodem. Sinds begin dit jaar reizen Didi en zijn vrouw Romaine Taihuttu met hun drie kinderen de wereld rond.

Daarvoor verkochten ze al hun bezittingen en investeerden ze hun hele vermogen in Bitcoins. "We gaven het een kans om mensen te laten zien dat het ook anders kan en zijn naar Azië gegaan om te genieten", zegt Didi in L1mburg Centraal.

Hype
De familie Taihuttu werd bekend vanwege hun avontuur. Op het moment dat ze vertrokken bereikte de Bitcoinkoers een hoogtepunt. Later zakte de waarde van het digitale munt fors: "Veel mensen hebben op de hype gereageerd. Ik zat er toen al een aantal jaren in en wist en weet dat het met pieken en dalen gaat. Na negen jaar zit de Bitcoin nog steeds in een stijgende lijn. En wij zijn gewoon op een heel goed moment ingestapt", aldus Didi.

'Man, ga weg!'
Samen met hun drie kinderen reisden ze de hele wereld rond. In een camper trokken ze door Europa, veel privacy voor de kinderen was er niet. Ook niet dus voor de 13-jarige Joli: "Het was dan wel overal goed weer, maar soms dacht ik in de camper... 'man, ga weg!'"

Frikandel
Volgens Joli kan niet iedereen begrip opbrengen voor haar leven. "Er zijn heel veel negatieve reacties, maar zeker ook positieve reacties van mijn vriendinnen. Die zouden ook wel naar Thailand willen." Dat ze nu even terug zijn in Venlo, bevalt haar wel. Ze heeft een aantal dingen gemist. "Ik heb vooral mijn vriendinnen gemist, maar ook het eten. En dan vooral de frikandel."

Kerst
Of de familie binnenkort weer op avontuur gaat? Daarover verschillen de meningen, zegt Didi. "Mijn vrouw en kinderen willen graag kerst met familie vieren. Maar ik houd alle opties open. Voor hetzelfde geld krijg je de kans om ergens op de wereld weer op een beurs je verhaal te doen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen