Overslaan en naar de inhoud gaan

Bitcoin-familie terug in Limburg: 'Vooral de frikandel gemist'

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 19:01

De Venlose familie Taihuttu is weer even terug op Limburgse bodem. Sinds begin dit jaar reizen Didi en zijn vrouw Romaine Taihuttu met hun drie kinderen de wereld rond.

Daarvoor verkochten ze al hun bezittingen en investeerden ze hun hele vermogen in Bitcoins. "We gaven het een kans om mensen te laten zien dat het ook anders kan en zijn naar Azië gegaan om te genieten", zegt Didi in L1mburg Centraal.

Hype
De familie Taihuttu werd bekend vanwege hun avontuur. Op het moment dat ze vertrokken bereikte de Bitcoinkoers een hoogtepunt. Later zakte de waarde van het digitale munt fors: "Veel mensen hebben op de hype gereageerd. Ik zat er toen al een aantal jaren in en wist en weet dat het met pieken en dalen gaat. Na negen jaar zit de Bitcoin nog steeds in een stijgende lijn. En wij zijn gewoon op een heel goed moment ingestapt", aldus Didi.

'Man, ga weg!'
Samen met hun drie kinderen reisden ze de hele wereld rond. In een camper trokken ze door Europa, veel privacy voor de kinderen was er niet. Ook niet dus voor de 13-jarige Joli: "Het was dan wel overal goed weer, maar soms dacht ik in de camper... 'man, ga weg!'"

Frikandel
Volgens Joli kan niet iedereen begrip opbrengen voor haar leven. "Er zijn heel veel negatieve reacties, maar zeker ook positieve reacties van mijn vriendinnen. Die zouden ook wel naar Thailand willen." Dat ze nu even terug zijn in Venlo, bevalt haar wel. Ze heeft een aantal dingen gemist. "Ik heb vooral mijn vriendinnen gemist, maar ook het eten. En dan vooral de frikandel."

Kerst
Of de familie binnenkort weer op avontuur gaat? Daarover verschillen de meningen, zegt Didi. "Mijn vrouw en kinderen willen graag kerst met familie vieren. Maar ik houd alle opties open. Voor hetzelfde geld krijg je de kans om ergens op de wereld weer op een beurs je verhaal te doen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen