Overslaan en naar de inhoud gaan

Bitcoin-familie terug in Limburg: 'Vooral de frikandel gemist'

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 19:01

De Venlose familie Taihuttu is weer even terug op Limburgse bodem. Sinds begin dit jaar reizen Didi en zijn vrouw Romaine Taihuttu met hun drie kinderen de wereld rond.

Daarvoor verkochten ze al hun bezittingen en investeerden ze hun hele vermogen in Bitcoins. "We gaven het een kans om mensen te laten zien dat het ook anders kan en zijn naar Azië gegaan om te genieten", zegt Didi in L1mburg Centraal.

Hype
De familie Taihuttu werd bekend vanwege hun avontuur. Op het moment dat ze vertrokken bereikte de Bitcoinkoers een hoogtepunt. Later zakte de waarde van het digitale munt fors: "Veel mensen hebben op de hype gereageerd. Ik zat er toen al een aantal jaren in en wist en weet dat het met pieken en dalen gaat. Na negen jaar zit de Bitcoin nog steeds in een stijgende lijn. En wij zijn gewoon op een heel goed moment ingestapt", aldus Didi.

'Man, ga weg!'
Samen met hun drie kinderen reisden ze de hele wereld rond. In een camper trokken ze door Europa, veel privacy voor de kinderen was er niet. Ook niet dus voor de 13-jarige Joli: "Het was dan wel overal goed weer, maar soms dacht ik in de camper... 'man, ga weg!'"

Frikandel
Volgens Joli kan niet iedereen begrip opbrengen voor haar leven. "Er zijn heel veel negatieve reacties, maar zeker ook positieve reacties van mijn vriendinnen. Die zouden ook wel naar Thailand willen." Dat ze nu even terug zijn in Venlo, bevalt haar wel. Ze heeft een aantal dingen gemist. "Ik heb vooral mijn vriendinnen gemist, maar ook het eten. En dan vooral de frikandel."

Kerst
Of de familie binnenkort weer op avontuur gaat? Daarover verschillen de meningen, zegt Didi. "Mijn vrouw en kinderen willen graag kerst met familie vieren. Maar ik houd alle opties open. Voor hetzelfde geld krijg je de kans om ergens op de wereld weer op een beurs je verhaal te doen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen