Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisschop Wiertz van Roermond vraagt steun voor paus

Geplaatst opdonderdag 2 april 2015 - 6:43

Met zijn nieuwe, onorthodoxe optreden dreigt paus Franciscus tussen de verdeelde partijen in de rooms-katholieke kerk te geraken. Dat is reden voor grote zorg.

Dat zei bisschop Franz Wiertz van Roermond woensdagavond tijdens een preek in de kathedraal van Roermond. Door de tegengestelde meningen in de kerk over de koers van de paus komt het ambt van de paus als symbool van de eenheid in de kerk in gevaar, vindt Wiertz.

Verkeerd begrepen
De bisschop, die zelf een overtuigd aanhanger is van de paus en diens beleid, vindt dat de visie van Franciscus vaak verkeerd wordt begrepen in Europa. "De kerk concentreerde zich bij ons tot nu toe vooral op haar taak om de leer te verkondigen", zegt Wiertz.

Bruggenbouwer
"Maar Franciscus beperkt zich niet tot deze leer en probeert deze ook op het leven van mensen te betrekken. Hij wil bruggenbouwer zijn tussen de leer en het leven in de dagelijkse praktijk. De vraag is echter of hem die rol wordt toegestaan."

Achter paus
Wiertz riep de parochiepriesters van het bisdom die allemaal bijeen waren voor de jaarlijkse heilige oliƫnzegen in verband met Witte Donderdag, op om samen achter paus Franciscus te gaan staan.

Lees meer over dit onderwerp donderdag in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Er moet weer gebiecht worden in de kerk
Kerk Schimmert (18 apr 2020)
Grote scheuren in Schimmertse kerk ontdekt
Limburg telt al 17 Franciscusgroepen
Bisdom verspreidt prentjes van paus Paulus VI
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen