Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisschop Wiertz van Roermond vraagt steun voor paus

Geplaatst opdonderdag 2 april 2015 - 6:43

Met zijn nieuwe, onorthodoxe optreden dreigt paus Franciscus tussen de verdeelde partijen in de rooms-katholieke kerk te geraken. Dat is reden voor grote zorg.

Dat zei bisschop Franz Wiertz van Roermond woensdagavond tijdens een preek in de kathedraal van Roermond. Door de tegengestelde meningen in de kerk over de koers van de paus komt het ambt van de paus als symbool van de eenheid in de kerk in gevaar, vindt Wiertz.

Verkeerd begrepen
De bisschop, die zelf een overtuigd aanhanger is van de paus en diens beleid, vindt dat de visie van Franciscus vaak verkeerd wordt begrepen in Europa. "De kerk concentreerde zich bij ons tot nu toe vooral op haar taak om de leer te verkondigen", zegt Wiertz.

Bruggenbouwer
"Maar Franciscus beperkt zich niet tot deze leer en probeert deze ook op het leven van mensen te betrekken. Hij wil bruggenbouwer zijn tussen de leer en het leven in de dagelijkse praktijk. De vraag is echter of hem die rol wordt toegestaan."

Achter paus
Wiertz riep de parochiepriesters van het bisdom die allemaal bijeen waren voor de jaarlijkse heilige oliënzegen in verband met Witte Donderdag, op om samen achter paus Franciscus te gaan staan.

Lees meer over dit onderwerp donderdag in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Er moet weer gebiecht worden in de kerk
Limburg telt al 17 Franciscusgroepen
Bisdom verspreidt prentjes van paus Paulus VI
Deken Venray benoemd als nieuwe bisschop
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen