Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisschop Smeets maakt kennismakingsrondje langs parochies

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 12:28

Bisschop Harrie Smeets gaat dit jaar een kennismakingsrondje langs alle dertien dekenaten in het bisdom maken.

De nieuwe bisschop van Roermond blijft dan telkens drie dagen in een dekenaat. Hij hoopt zo kennis te kunnen maken met de regio's.

Kennismaking
Het eerste bezoek van bisschop Smeets, die op 8 december vorig jaar de leiding van het bisdom Roermond op zich nam, is half maart aan het dekenaat Kerkrade. Begin december sluit hij de kennismakingsronde af in Schinnen.

Eerlijk beeld
Wat de bisschop precies gaat doen in de dekenaten is nog een verrassing. Het programma laat hij aan de parochies in het desbetreffende dekenaat over. Wel heeft bisschop Smeets de dekens gevraagd om gesprekken en bezoeken in te plannen, die hem een 'eerlijk beeld' van de kerk in dat dekenaat geven.

Een overzicht van de kennismakingstocht is op de site van het bisdom te vinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen