Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisschop Smeets heeft geen tijd voor engelen

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 9:48

Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft geen tijd om dit jaar zijn grote verzameling engelen aan het publiek te laten zien.

Zijn honderden engelen waren in het verleden vaak te zien in de Grote Kerk van Venray waar hij werkte.

Opgeborgen
Volgens een woordvoerder heeft de bisschop nu geen tijd voor het opbouwen in de Roermondse kathedraal. En dus blijven de naar schatting zevenhonderd engelen veilig opgeborgen in het bisschoppelijk paleis.

Speciale band
Engelen en de bisschop vormen een speciale band. Als zestienjarige ging Smeets met zijn ouders op vakantie. Daarover zei hij vorig jaar: "In de trein had ik een raampje opengedaan en hing met mijn hoofd uit het raam. Opeens voelde ik dat mijn hoofd terug naar binnen werd geduwd. Vlak daarna reden we strak langs allemaal steigerpijpen die ik niet had zien aankomen. Dat is wel iets geweest waarbij ik duidelijk gered ben."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen