Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bisschop laat iedereen zingen tijdens Voedselbankactie

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 21:48

Bisschop Harrie Smeets heeft de voedselbank een warm hart toegedragen tijdens de actie L1 Samen voor de Voedselbank. Hij zette dit kracht bij door samen met zangeres Marleen Rutten een lied te zingen.

Het verhaal achter het idee van de voedselbank, het helpen van mensen, spreekt de kersverse bisschop enorm aan. "Het hoort bij ons leven als Christen. Het hoort erbij dat je mensen helpt waar je dat kunt. Die morele plicht heb je. En je merkt gewoon dat bij deze actie mensen vanuit hun hart meehelpen".

Periode voor de voedselbank
In de tijd dat Smeets nog pastoor was in Maastricht gaf hij eten aan mensen die het minder breed hadden. "Vanuit de kerk hebben we toen ook producten ingezameld en naar de mensen gebracht die dat nodig hadden. Dat was nog in een tijd dat de voedselbanken niet bestonden."

Vijf broden en twee vissen
Tijdens de uitzending L1 Samen voor de
Voedselbank nodigde zangeres Marleen Rutten de bisschop uit samen met haar een lied te zingen. Marleen heeft jaren geleden bij Smeets, toen hij nog pastoor was, haar communie gedaan. Al kon hij zich dat niet meer herinneren. Bisschop Smeets pakte de gitaar, aangereikt door Marleen, en zong samen 'Vijf broden en twee vissen'.

Lees ook: L1 Samen voor de Voedselbank levert 346.971 producten op

Video: L1

'Het werk als bisschop is begonnen'
Smeets werd vorige week gewijd tot bisschop van Roermond. In de uitzending L1 Samen voor de
Voedselbank vertelde hij dat hij veel positieve reacties had gekregen. "Het was natuurlijk een lange bijeenkomst van tweeënhalf uur. Maar veel mensen hebben dat gelukkig niet zo ervaren. Het was een prachtige dag en het echte werk is inmiddels begonnen."

Lees ook: Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen