Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bisschop laat iedereen zingen tijdens Voedselbankactie

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 21:48

Bisschop Harrie Smeets heeft de voedselbank een warm hart toegedragen tijdens de actie L1 Samen voor de Voedselbank. Hij zette dit kracht bij door samen met zangeres Marleen Rutten een lied te zingen.

Het verhaal achter het idee van de voedselbank, het helpen van mensen, spreekt de kersverse bisschop enorm aan. "Het hoort bij ons leven als Christen. Het hoort erbij dat je mensen helpt waar je dat kunt. Die morele plicht heb je. En je merkt gewoon dat bij deze actie mensen vanuit hun hart meehelpen".

Periode voor de voedselbank
In de tijd dat Smeets nog pastoor was in Maastricht gaf hij eten aan mensen die het minder breed hadden. "Vanuit de kerk hebben we toen ook producten ingezameld en naar de mensen gebracht die dat nodig hadden. Dat was nog in een tijd dat de voedselbanken niet bestonden."

Vijf broden en twee vissen
Tijdens de uitzending L1 Samen voor de
Voedselbank nodigde zangeres Marleen Rutten de bisschop uit samen met haar een lied te zingen. Marleen heeft jaren geleden bij Smeets, toen hij nog pastoor was, haar communie gedaan. Al kon hij zich dat niet meer herinneren. Bisschop Smeets pakte de gitaar, aangereikt door Marleen, en zong samen 'Vijf broden en twee vissen'.

Lees ook: L1 Samen voor de Voedselbank levert 346.971 producten op

Video: L1

'Het werk als bisschop is begonnen'
Smeets werd vorige week gewijd tot bisschop van Roermond. In de uitzending L1 Samen voor de
Voedselbank vertelde hij dat hij veel positieve reacties had gekregen. "Het was natuurlijk een lange bijeenkomst van tweeënhalf uur. Maar veel mensen hebben dat gelukkig niet zo ervaren. Het was een prachtige dag en het echte werk is inmiddels begonnen."

Lees ook: Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen