Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisschop Harrie Smeets van Roermond gunt horeca opening

Geplaatst opzaterdag 15 januari 2022 - 11:38

Bisschop Harrie Smeets van Roermond gunt de horeca dat ze snel weer open mogen.

Dat zei hij zaterdagochtend in de kappersstoel bij de Roermondse kapsalon Vasco. Hij zei blij te zijn dat veel zaken weer opengaan, en gunt dat ook de horeca, "zonder er verder een oordeel over te vellen", voegde hij daaraan toe.

Boterham
"Mensen die er hun boterham mee verdienen, hebben het niet gemakkelijk", zei hij. De bisschop had eigenlijk vlak voor de kerst al naar de kapper gewild. "Maar toen ging opeens alles dicht. Ik kan me indenken dat het heel vervelend is dat je een week voor de kerst dicht moet en dan veertien dagen later weer open kan."

Smeets laat zijn haren altijd bij Vasco knippen. "Het is om de hoek", zei hij, wijzend naar het naburige bisschoppelijke paleis. "We zijn buren", voegde eigenaar Vasco Campos daaraan toe.

Rolstoel
Smeets is blij dat hij weer eens ergens naar binnen kan met de rolstoel, waaraan hij door zijn hersentumor gekluisterd is. Het gaat wat beter met hem, zei hij zaterdag. "In juni voordat de chemo begon, kon ik niet lopen met mijn linkerbeen en mijn linkerhand niet bewegen. Door de chemo ben ik meer mens, kan ik meer. Ik kan weer dingen zelfstandig doen. Ik weet natuurlijk niet hoe lang dat duurt. Ik ben blij met wat ik nog heb. Ik had niet gedacht de kerst nog te halen. In juli zei een goede kennis me: ik geef je nog geen twee maanden meer."

Lager tempo
"Ik ben blij dat ik beter uit de voeten kan, ook met de rolstoel. Ik doe nog steeds mijn werk als bisschop, maar niet meer zoals vorige jaren. Het tempo ligt aanzienlijk lager, ik ontvang nog maar een of twee mensen per dag. Dat heeft ook voordelen. Daardoor komen ook dingen ter sprake die je anders niet verwacht had."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen