Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisschop Harrie Smeets van Roermond gunt horeca opening

Geplaatst opzaterdag 15 januari 2022 - 11:38

Bisschop Harrie Smeets van Roermond gunt de horeca dat ze snel weer open mogen.

Dat zei hij zaterdagochtend in de kappersstoel bij de Roermondse kapsalon Vasco. Hij zei blij te zijn dat veel zaken weer opengaan, en gunt dat ook de horeca, "zonder er verder een oordeel over te vellen", voegde hij daaraan toe.

Boterham
"Mensen die er hun boterham mee verdienen, hebben het niet gemakkelijk", zei hij. De bisschop had eigenlijk vlak voor de kerst al naar de kapper gewild. "Maar toen ging opeens alles dicht. Ik kan me indenken dat het heel vervelend is dat je een week voor de kerst dicht moet en dan veertien dagen later weer open kan."

Smeets laat zijn haren altijd bij Vasco knippen. "Het is om de hoek", zei hij, wijzend naar het naburige bisschoppelijke paleis. "We zijn buren", voegde eigenaar Vasco Campos daaraan toe.

Rolstoel
Smeets is blij dat hij weer eens ergens naar binnen kan met de rolstoel, waaraan hij door zijn hersentumor gekluisterd is. Het gaat wat beter met hem, zei hij zaterdag. "In juni voordat de chemo begon, kon ik niet lopen met mijn linkerbeen en mijn linkerhand niet bewegen. Door de chemo ben ik meer mens, kan ik meer. Ik kan weer dingen zelfstandig doen. Ik weet natuurlijk niet hoe lang dat duurt. Ik ben blij met wat ik nog heb. Ik had niet gedacht de kerst nog te halen. In juli zei een goede kennis me: ik geef je nog geen twee maanden meer."

Lager tempo
"Ik ben blij dat ik beter uit de voeten kan, ook met de rolstoel. Ik doe nog steeds mijn werk als bisschop, maar niet meer zoals vorige jaren. Het tempo ligt aanzienlijk lager, ik ontvang nog maar een of twee mensen per dag. Dat heeft ook voordelen. Daardoor komen ook dingen ter sprake die je anders niet verwacht had."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen