Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisdom Roermond ronselt kloosterlingen

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 7:50

Het Bisdom Roermond spoort jongeren aan om eens na te denken over een leven in een klooster

In de brochure 'Religieuze gemeenschappen in Limburg' die volgende week dinsdag verschijnt, presenteren verschillende congregaties zich met hun manier van leven en de activiteiten in hun kloostergemeenschappen. Het bisdom haakt zo in op de door paus Franciscus uitgeroepen Jaar van het Godgewijde Leven, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor religieuzen.

Radicale levenswijzen
"De paus wil graag dat jongeren dit soort radicale levenswijzen beter leren kennen", aldus hulpbisschop Everard de Jong, "niet alleen door er over te lezen maar ook door het zelf mee te maken. Daarom hebben we de religieuze gemeenschappen in het bisdom gevraagd iets over zichzelf te vertellen en jongeren uit te dagen mee te doen."

Congregaties
Jongeren die interesse hebben, worden in eerste instantie in contact gebracht met André Pierik, 'vader' van de gemeenschap Foyer de Charité Marthe Robin in Thorn en verantwoordelijke voor het roepingenpastoraal van het bisdom. Aan de brochure hebben congregaties in Tegelen, Steyl, Lemiers, Gennep, Brunssum, Sittard, Thorn, Merkelbeek, Maastricht, Kerkrade en Treebeek meegedaan.

De brochure is telefonisch verkrijgbaar via 0475-386892 of via een mailtje aan het bisdom.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburgse bisschoppen waren fel tegen nieuw onzevader'
Openlijk verzet tegen nieuw onzevader
Everard de Jong
Pastoor Heugem: 'Hopelijk wordt Tanja eindelijk gevonden'
Misbruik binnen de RK Kerk
Misbruikmeldpunt kerk moet tot 1 mei open blijven
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen