Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisdom Roermond roept parochies op vluchtelingen te helpen

Geplaatst opmaandag 14 september 2015 - 12:32

Bisschop Frans Wiertz van het Bisdom Roermond roept alle Limburgse parochies op om vluchtelingen te helpen.

Wiertz heeft een brief gestuurd naar de kerkelijke gemeentes waarin hij oproept tot gastvrijheid. "De bisschoppen vragen u om uw hart open te zetten voor de vluchtelingen die naar ons land komen."

Collecte
Komend weekeinde is er een speciale collecte in de kerk. Die opbrengst is bedoeld voor vluchtelingen in Nederland en in het land van herkomst.

Paus Franciscus
Wiertz volgt met zijn brief een oproep van paus Franciscus; die riep onlangs op een vol Sint Pietersplein zijn volgelingen op in actie te komen.

"Geconfronteerd met de tragedie van de tienduizenden vluchtelingen die op de vlucht slaan voor oorlog en honger, vraagt het evangelie ons om hen concrete hoop te geven", sprak het hoofd van de katholieke kerk. Ook in de twee parochies van het vaticaan worden op de vlucht geslagen gezinnen opgevangen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kerstinterview Bisschop Frans Wiertz
Bisschop Wiertz: ‘Kerk thuis voor iedereen’
Pauselijke onderscheiding voor Benoit Wesly
Wiertz: 'Laat het geloof weer vonken'
Onderscheiding en schilderij voor scheidende bisschop
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen