kerk, altaar, pastoor, katholiek, heilige mis (stock)

Zingen in de kerk mag weer

Limburgse katholieke kerken laten de anderhalve meter regel los vanaf zaterdag 25 september. Vooraf opgeven en registreren is niet meer nodig.

Bisschop Harrie Smeets.
Ernstig zieke bisschop Harrie Smeets naar Lourdes

Het bisdom Roermond meldt dat bisschop Harrie Smeets naar Lourdes gaat. Als de omstandigheden het toelaten, want de bisschop heeft een hersentumor.

Bisschop Harrie Smeets.
Ernstig zieke bisschop Harrie Smeets weer thuis

Harrie Smeets, de bisschop van Roermond, is na een langdurig verblijf in het ziekenhuis en verpleeghuis weer thuis. Begin juli werd bij hem een hersentumor ontdekt.

Priesterboord pastoor pater kapelaan deken geestelijke priester
Rainer Kanke nieuwe pastoor stadsparochie Geleen

Rainer Kanke wordt de nieuwe pastoor van de stadsparochie Mercellinus en Petrus Geleen. Hij vertrekt uit Echt waar hij sinds 2003 pastoor is.

Priesterboord pastoor pater kapelaan deken geestelijke priester
Hossende Rick Blom nieuwe pastoor in Noord-Limburg

Rick Blom promoveert en gaat na de zomer aan de slag als pastoor van de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald.

fotodanny
Limburger tot priester gewijd in Roermond

Voor het eerst in jaren heeft het Bisdom Roermond weer een Limburgse priester gewijd. Danny Horsch uit Landgraaf werd zaterdagmiddag gewijd.

Kerk, geloven, mis, viering, coronavirus, mondkapje, kerken, bisdom (stock)
Bisschoppen staan meer bezoekers toe voor grote kerken

Grote kerken met meer dan 300 zitplaatsen mogen voortaan bij vieringen iets meer gelovigen toelaten.

Bisschop heeft weer goede hoop op bedevaarten

Bisschop Harrie Smeets heeft goede hoop dat er deze zomer weer pelgrimstochten naar bijvoorbeeld Lourdes georganiseerd kunnen worden.

bisschop Smeets coronamis
Bisschop bidt voor slachtoffers coronapandemie

In Rolduc is vrijdagochtend begonnen met de Nederlandse inbreng in de internationale gebedsestafette ter nagedachtenis aan de coronaslachtoffers en voor troost en vrede voor hun nabestaanden.

aswoensdag gebedskaart bisdom roermond (6 feb 2021)
Bisdom komt met alternatief voor Aswoensdag

Als alternatief voor het ophalen van het askruisje op Aswoensdag komt het bisdom in Roermond met een gebedskaart.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten