Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisdom doet onderzoek naar kerk Klimmen na verdwijningen

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 9:05

Het bisdom Roermond is een onderzoek gestart naar het kerkbestuur van de Remigiuskerk in Klimmen.

Dit meldt De Limburger.

35 kerkgangers
Dit zou gebeuren naar aanleiding van een brief van ongeveer 35 kerkgangers die volgens de krant beweren dat er monumentale zaken verdwijnen uit de kerk. Volgens de kerkgangers zou pastoor Frans Crutzen de verantwoordelijke zijn.

Biechtstoel
De pastoor zou al sinds 2005 zonder overleg beelden, kroonluchters, draperieën, een biechtstoel en een missiekruis verplaatsten of verwijderen. 'Dit is voor ons moeilijk, zo niet onmogelijk te verteren. Daarom hebben we besloten actie te ondernemen', staat volgens De Limburger in de brief.

Zeven vertegenwoordigers van de parochie hebben volgens de krant nu verzocht om een gesprek met bisschop Harrie Smeets.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen