Overslaan en naar de inhoud gaan

Bisdom doet onderzoek naar kerk Klimmen na verdwijningen

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 9:05

Het bisdom Roermond is een onderzoek gestart naar het kerkbestuur van de Remigiuskerk in Klimmen.

Dit meldt De Limburger.

35 kerkgangers
Dit zou gebeuren naar aanleiding van een brief van ongeveer 35 kerkgangers die volgens de krant beweren dat er monumentale zaken verdwijnen uit de kerk. Volgens de kerkgangers zou pastoor Frans Crutzen de verantwoordelijke zijn.

Biechtstoel
De pastoor zou al sinds 2005 zonder overleg beelden, kroonluchters, draperieën, een biechtstoel en een missiekruis verplaatsten of verwijderen. 'Dit is voor ons moeilijk, zo niet onmogelijk te verteren. Daarom hebben we besloten actie te ondernemen', staat volgens De Limburger in de brief.

Zeven vertegenwoordigers van de parochie hebben volgens de krant nu verzocht om een gesprek met bisschop Harrie Smeets.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen