wilbert van rens (still uit L1 video) (26 juni 2020)

Oud-deken van Sittard aan de slag als vicaris

Oud-deken Wilbert van Rens van Sittard gaat aan de slag als bisschoppelijk vicaris voor de zorg. Binnen het bisdom gaat hij vanaf 1 juli de zorg voor oudere en zieke priesters op zich nemen. Dat maakt het bisdom vrijdag bekend.

06-06 Online pool eenzaam tot priester gewijd
Poolse kapelaan tot priester gewijd in lege kathedraal

In een zo goed als lege kathedraal van Roermond is vanochtend de Pool Pavel Zelazny tot priester gewijd. Vanwege de coronacrisis was publiek en daarmee ook zijn familie niet welkom.

thumbnail_20200526_132245
'Verboden kunst' van Aad de Haas te zien in Venlo

Musea openen vanaf 1 juni weer de deuren. Het Limburgs Museum presenteert direct een expositie rondom de veelbesproken kunstenaar Aad de Haas, die 100 jaar geleden in Rotterdam is geboren en een groot deel van zijn leven in Limburg doorbracht.

Bisschop (21 mei 2020)
Bisschop: 'In de kerken is afstand goed mogelijk'

Vanaf 1 juni mogen naast de terrassen ook de kerken weer open. In de bisschoppenconferentie zijn inmiddels hele protocollen opgesteld.

Alexander De Graaf Woutering deken Roermond (17 mei 2020)
Roermond heeft nieuwe deken

Alexander de Graaf Woutering (55) wordt de nieuwe deken van Roermond. Hij volgt Rob Merkx op die deken wordt in Sittard.

munsterkerk roermond
Paasmis: 'Kan het leven misschien anders worden?'

Bisschop Harrie Smeets kijkt zondagmiddag tevreden terug op de paasmis in zijn vanwege de coronacrisis verder lege Munsterkerk in Roermond.

Kerk
Katholieke Kerk zet kruis door paasvieringen

Vanwege de uitbraak van het coronavrius houdt de Rooms-Katholieke Kerk in april geen paasvieringen.

begrafenis istock (vrijdag 13 maart)
Extra maatregelen bisdom Roermond vanwege corona

Het bisdom Roermond heeft aangescherpte maatregelen genomen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen.

Pastoor priester kerk
Geen priestertekort in Limburg maar gelovigentekort

Zo'n 90 procent van de priesterstudenten op Rolduc in Kerkrade komt uit het buitenland. En mede daardoor is er de laatste jaren geen priestertekort meer in Limburg.

Bisschop gaat iconische woning mogelijk verlaten

De kans bestaat dat bisschop Harrie Smeets zijn woning in de Roermondse Paredisstraat gaat verlaten. Een commissie binnen het bisdom heeft geadviseerd het iconische pand te verkopen of te verhuren, om het financiële tekort van het bisdom (deels) te dekken.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV