Overslaan en naar de inhoud gaan

Bioscoopavond in plaats van Vrijthofconcerten André Rieu

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 14:03

Met een bioscoopvoorstelling komt André Rieu dit jaar zijn fans tegemoet, die het vanwege de coronacrisis zonder Vrijthofconcerten moeten stellen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een compilatie van 15 jaar Vrijthofconcerten, die in augustus over de hele wereld op het witte doek te zien moet zijn.

Televisie
Dat zei de Maastrichtse Stehgeiger donderdag op Radio 2. Daarnaast krijgt Rieu in de periode waarin de Maastrichtse openluchtconcerten gegeven zouden worden, ook een televisieprogramma bij de NPO.

Geen primeur
Het is niet de eerste keer dat de concerten van Rieu en zijn Johan Strauss Orkest in bioscoopzalen te zien zijn. Zijn Vrijthof- en Nieuwjaarsconcerten worden al enkele jaren ook op het grote scherm getoond.

Lees ook: Ruim 28.000 mensen genoten van Rieu op witte doek

Huilen
De orkestleider met 136 mensen in vaste dienst is hard geraakt door het virus. Al heeft de ziekte in Rieus omgeving de kop nog niet opgestoken, toch zegt hij 'veel te huilen' vanwege de crisis. "Maar we moeten gewoon door."

Reserves
Zakelijk gezien is Rieu blij dat hij de afgelopen tijd zakelijk goed geboerd heeft, zodat hij het nog even kan uitzingen. "Natuurlijk willen we met zijn allen weer op het podium staan om mensen gelukkig te maken. Het is heel erg dat dat nu niet kan, maar ik hoop heel erg dat er volgend jaar een vaccin is zodat we weer kunnen optreden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen