Overslaan en naar de inhoud gaan

Bioscoopavond in plaats van Vrijthofconcerten André Rieu

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 14:03

Met een bioscoopvoorstelling komt André Rieu dit jaar zijn fans tegemoet, die het vanwege de coronacrisis zonder Vrijthofconcerten moeten stellen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een compilatie van 15 jaar Vrijthofconcerten, die in augustus over de hele wereld op het witte doek te zien moet zijn.

Televisie
Dat zei de Maastrichtse Stehgeiger donderdag op Radio 2. Daarnaast krijgt Rieu in de periode waarin de Maastrichtse openluchtconcerten gegeven zouden worden, ook een televisieprogramma bij de NPO.

Geen primeur
Het is niet de eerste keer dat de concerten van Rieu en zijn Johan Strauss Orkest in bioscoopzalen te zien zijn. Zijn Vrijthof- en Nieuwjaarsconcerten worden al enkele jaren ook op het grote scherm getoond.

Lees ook: Ruim 28.000 mensen genoten van Rieu op witte doek

Huilen
De orkestleider met 136 mensen in vaste dienst is hard geraakt door het virus. Al heeft de ziekte in Rieus omgeving de kop nog niet opgestoken, toch zegt hij 'veel te huilen' vanwege de crisis. "Maar we moeten gewoon door."

Reserves
Zakelijk gezien is Rieu blij dat hij de afgelopen tijd zakelijk goed geboerd heeft, zodat hij het nog even kan uitzingen. "Natuurlijk willen we met zijn allen weer op het podium staan om mensen gelukkig te maken. Het is heel erg dat dat nu niet kan, maar ik hoop heel erg dat er volgend jaar een vaccin is zodat we weer kunnen optreden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen