Overslaan en naar de inhoud gaan

Bioscoopavond in plaats van Vrijthofconcerten André Rieu

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 14:03

Met een bioscoopvoorstelling komt André Rieu dit jaar zijn fans tegemoet, die het vanwege de coronacrisis zonder Vrijthofconcerten moeten stellen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een compilatie van 15 jaar Vrijthofconcerten, die in augustus over de hele wereld op het witte doek te zien moet zijn.

Televisie
Dat zei de Maastrichtse Stehgeiger donderdag op Radio 2. Daarnaast krijgt Rieu in de periode waarin de Maastrichtse openluchtconcerten gegeven zouden worden, ook een televisieprogramma bij de NPO.

Geen primeur
Het is niet de eerste keer dat de concerten van Rieu en zijn Johan Strauss Orkest in bioscoopzalen te zien zijn. Zijn Vrijthof- en Nieuwjaarsconcerten worden al enkele jaren ook op het grote scherm getoond.

Lees ook: Ruim 28.000 mensen genoten van Rieu op witte doek

Huilen
De orkestleider met 136 mensen in vaste dienst is hard geraakt door het virus. Al heeft de ziekte in Rieus omgeving de kop nog niet opgestoken, toch zegt hij 'veel te huilen' vanwege de crisis. "Maar we moeten gewoon door."

Reserves
Zakelijk gezien is Rieu blij dat hij de afgelopen tijd zakelijk goed geboerd heeft, zodat hij het nog even kan uitzingen. "Natuurlijk willen we met zijn allen weer op het podium staan om mensen gelukkig te maken. Het is heel erg dat dat nu niet kan, maar ik hoop heel erg dat er volgend jaar een vaccin is zodat we weer kunnen optreden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen