Overslaan en naar de inhoud gaan

Bioscoop Royal in Heerlen na jaren weer open

Geplaatst opzaterdag 26 oktober 2019 - 17:20

Na vijf jaar leegstand is het Royal Theater in Heerlen zaterdag heropend.

De 80 jaar oude bioscoop van de Heerlense architect Frits Peutz, krijgt bovendien een uitgebreidere functie.

Nieuwe bewoners
De nieuwe bewoners van de Royal zijn de Stichting Limburg Film Office, Filmhuis De Spiegel, Cinesud en Dutch Mountain Film Festival. Zij gaan zorgen voor een brede programmering rond beeld, geluid en presentatie.

Moderne zalen
Filmhuis De Spiegel gaat de komende tijd films programmeren in de grote zaal. Het is de bedoeling dat de twee kleinere filmzalen naast de Royal, Rialto en Maxim, worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komen dan twee moderne zalen met 40 en 80 zitplaatsen voor het filmhuis. Op de plek van Maxim komt een horecagelegenheid met terras.

Architecten
Drie architecten, Michel Huisman, Mark Feron en Jo Coenen, maken de ontwerpen voor de verbouwing en de inrichting van het nieuwe filmhuis en het plein tussen Royal en het nieuwe Maankwartier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen