Overslaan en naar de inhoud gaan

Bioscoop op wielen toont film voor blinden en slechtzienden

Geplaatst opdonderdag 27 juli 2017 - 17:00

In Roermond staat een kleine bioscoop op wielen, waar voorbijgangers kunnen ervaren hoe blinden en slechtzienden film en televisie kijken.

De blinde Marjolein van den Broek vraagt op deze manier aandacht vraagt voor audiodescriptie bij films.

Vertellen
Series of films kijken als je blind of slechtziend bent gaat prima, maar dan moet er wel bij de beelden verteld worden wat er gebeurt. Bij lang niet alle films en programma's kun je een verteller horen die uitlegt wat er gebeurt als er in scènes niet gesproken wordt. De vereniging voor blinden en slechtzienden, Bartimeus Sonneheerdt, zamelt handtekeningen in om overheidsgeld los te maken. Ze doen dat donderdag op de Sjommelmert in Roermond

Video: L1

Mini-bioscoop
Marjolein staat ook op de http://www.ikwilaudiodescriptie.nl/petitieSjommelmert. Met haar mini-bioscoop en een petitie wil ze ervoor zorgen dat er meer audiodescriptie komt op de Nederlandse televisie. "Lang niet iedereen weet wat audiodescriptie is. Veel mensen denken dat het gesproken ondertiteling is. In onze mini-bios kunnen ze ontdekken hoe het écht werkt en wat het voor je doet als je blind of slechtziend bent."

"Ook als je zelf goed kunt zien, is het zeker de moeite waard om het uit te proberen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Darten voor blinden en slechtzienden in Blerick
Duizenden doppen voor Limburgse blinden en slechtzienden
Blinden weten Oogcafé Roermond goed te vinden
Van Pol boos maar vol vertrouwen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen