Overslaan en naar de inhoud gaan

Bioplastics verdrievoudigt productie corona-testmateriaal

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 17:01

Het Landgraafse bedrijf Bioplastics verdrievoudigt de productie van kunststof hulpmiddelen voor medisch onderzoek. Dat gebeurt door de capaciteit van de machines verder te vergroten.

Extra banen levert dat volgens directeur Tom Hendrikx vooralsnog niet op. De uitbreiding heeft vooral te maken met een grote order uit Korea.

Cartridges
Bioplastics maakt kunststof materialen voor onder meer de medische en farmaceutische sector, en verkoopt die over de hele wereld. De coronacrisis heeft de vraag naar die producten explosief doen stijgen. Het bedrijf levert onder meer cartridges waarmee coronatests in de testapparatuur worden gestopt. Die cartridges verkoopt Bioplastics over de hele wereld, terwijl er in Nederland een tekort aan is. In Nederland regelt het RIVM de inkoop van de materialen en de distributie naar de testlaboratoria.

Lees ook: Bedrijf uit Landgraaf strijdt mee tegen coronavirus

Tekort
Volgens televisieprogramma Nieuwsuur is bij het RIVM niet bekend dat de hulpmiddelen gewoon in Limburg worden gemaakt, maar volgens Hendrikx weten ze dat wel. "Na de uitzending kreeg ik van het RIVM de vraag of wij ook aan Nederland onze producten kunnen gaan leveren, terwijl ik een week eerder nog een contract heb getekend met iemand anders bij dat RIVM", aldus Hendrikx. "Het maakt voor ons ook niet zo heel veel uit, wij leveren aan de hele wereld. Het RIVM is maar een van de vele, vele klanten."

Lees ook: 'Ministerie negeert Limburgs corona-testmateriaal'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen