Overslaan en naar de inhoud gaan

Biografie Lau Geeraets wordt niet uitgegeven

Geplaatst opzaterdag 4 juni 2016 - 6:00

De laatste wens van Lau Geeraets gaat niet in vervulling. Het dagboek, dat hij schreef tijdens zijn detentie in de gevangenis in Vught, wordt niet gepubliceerd.

Dat meldt De Limburger zaterdag.

Pillen innemen
In een interview met zijn gewezen raadsman Marcel Heuvelmans zegt de advocaat dat Geeraets in zijn laatste aantekeningen zijn afscheid aankondigde. "Het is 22:52 uur, en ik ben bezig met het innemen van pillen."

Lees ook: Hoe Lau zijn eigen afscheid regisseerde

Zelfmoord
Lau Geeraets was er in de maanden voor zijn veroordeling in geslaagd honderden pillen van verschillende samenstelling in zijn cel op te sparen. Daarmee pleegde hij eind april 2015 zelfmoord. Dat deed hij op de dag dat hij door de rechter tot levenslang was veroordeeld wegens de dubbele moord op de Venrayse Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella.

700 pagina's
Tijdens zijn detentie schreef Geeraets meer dan zevenhonderd pagina's over zijn ervaringen tijdens het strafproces en in de gevangenis. Hij wilde dat zijn dagboek uitgegeven zou worden. De opbrengsten moesten naar zijn zoon Roy gaan. Die wens kon niet worden vervuld, omdat uiteindelijk geen uitgever er brood in zag.

Lees zaterdag in De Limburger een uitgebreid interview met advocaat Marcel Heuvelmans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen