Overslaan en naar de inhoud gaan

Biografie Lau Geeraets wordt niet uitgegeven

Geplaatst opzaterdag 4 juni 2016 - 6:00

De laatste wens van Lau Geeraets gaat niet in vervulling. Het dagboek, dat hij schreef tijdens zijn detentie in de gevangenis in Vught, wordt niet gepubliceerd.

Dat meldt De Limburger zaterdag.

Pillen innemen
In een interview met zijn gewezen raadsman Marcel Heuvelmans zegt de advocaat dat Geeraets in zijn laatste aantekeningen zijn afscheid aankondigde. "Het is 22:52 uur, en ik ben bezig met het innemen van pillen."

Lees ook: Hoe Lau zijn eigen afscheid regisseerde

Zelfmoord
Lau Geeraets was er in de maanden voor zijn veroordeling in geslaagd honderden pillen van verschillende samenstelling in zijn cel op te sparen. Daarmee pleegde hij eind april 2015 zelfmoord. Dat deed hij op de dag dat hij door de rechter tot levenslang was veroordeeld wegens de dubbele moord op de Venrayse Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella.

700 pagina's
Tijdens zijn detentie schreef Geeraets meer dan zevenhonderd pagina's over zijn ervaringen tijdens het strafproces en in de gevangenis. Hij wilde dat zijn dagboek uitgegeven zou worden. De opbrengsten moesten naar zijn zoon Roy gaan. Die wens kon niet worden vervuld, omdat uiteindelijk geen uitgever er brood in zag.

Lees zaterdag in De Limburger een uitgebreid interview met advocaat Marcel Heuvelmans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen