Binnenvaart Vrachtschip

Binnenvaart ondervindt beperkt last van hoogwater

De binnenvaart ondervindt beperkt last van het hoogwater in Limburg.

Afval in Maas - 15 jul 2021
Veel hinder voor binnenvaart door hoogwater in en rond Maas

De binnenvaart ondervindt veel hinder van de hoge waterstand in het stroomgebied van de Maas. Bij Maastricht is al een keersluis gesloten, waardoor verkeer van binnenvaartschepen in zuidelijke richting door het Julianakanaal is afgesloten.

Plezierjacht gezonken Milsbeek, 8 apr 2018
Pleziervaart vaker betrokken bij incidenten te water

De pleziervaart was vorig jaar betrokken bij ruim een kwart van alle scheepvaartongelukken in Limburg.

Schip gezonken bij sluis Linne Maasbracht (17 november 2015)
Schippers Maas in steeds lastiger vaarwater

Schepen op de Maas en de verbindingen van de Maas met andere rivieren hebben steeds vaker last van storingen en achterstallig onderhoud.

Binnenvaart test besparings-app op routes naar Born

Een app waarmee binnenvaartschippers tijd en brandstof kunnen besparen, wordt binnenkort getest op vaarroutes tussen Born en Antwerpen, en Born en Rotterdam.

Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid

Het goederenvervoer via Noord-Limburg is tussen 2010 en 2015 flink toegenomen. Dat komt vooral door de enorme stijging van het aantal zeecontainers dat per binnenvaartschip wordt vervoerd.

Duitse rederij wil schadebedrag aanvaring Grave inperken

De Duitse rederij Gefo wil de maximale schade inperken die bij het bedrijf kan worden geclaimd na de aanvaring van de stuw in Grave.

Blijdschap om herstart binnenvaart op Maas

De Limburgse werkgeversorganisatie LWV en transporteur EVO Fenedex zijn opgelucht dat de stremming op de Maas volgende week voorbij zijn.

Waterpeil Paesplas stijgt: woonboten drijven weer

De scheefliggende woonboten in de Paesplas bij Gennep drijven sneller dan verwacht.

LWV: Schade bedrijfsleven door stremming Grave 2,5 miljoen

Limburgse bedrijven verliezen iedere week 2,5 miljoen door de stremming bij de stuw van Grave.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten