Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Binnenstad Roermond veiliger dankzij interventieteam

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 19:21

Het Retail Interventie Team (RIT) in Roermond houdt sinds 2012 een extra oogje in zeil in de binnenstad.

"We merken dat het aantal winkeldiefstallen en zakkenrollerij beduidend minder is geworden", zegt Bart Heerema van het interventieteam.

Verlengstuk
Het Retail Interventie Team is een samenwerkingsverband tussen de politie en de binnenstad van Roermond en fungeert als een verlengstuk. Het RIT houdt zes dagen per week toezicht op de veiligheid en treedt op als gastheer.

Video: L1

Handen te kort
Voorheen was er alleen tijdens de feestdagen én de wintermaanden extra beveiliging in het winkelcentrum aanwezig. Na een stijging van het aantal incidenten werd de roep om extra beveiliging groter, maar de politie-eenheid van Roermond kwam handen te kort. Zeven jaar geleden werd daarom het RIT in het leven geroepen. "We zijn ontzettend blij met het interventieteam. Door een stijging van het aantal bezoekers van Roermond kwamen wij personeel te kort. Vandaar dat wij een beveiligingsbedrijf hebben ingeschakeld om dat gat voor ons te vullen", zegt Ron Metsemakers namens de Politie in Roermond.

Veilig gevoel
Tijdens de middaguren zien de mensen in het centrum van Roermond regelmatig twee personen in een donkerblauw uniform voorbij lopen. Het interventieteam staat nauw met de meldkamer op het politiebureau in contact en kan bij een incident meteen ingrijpen als het nodig is. Dat geeft met name de winkeliers in de binnenstad een veilig gevoel. "We hoeven maar te appen of te bellen en ze staan binnen een paar tellen bij je om je te helpen. Als je als vrouw zijnde in de avonduren alleen in de winkel staat is dat zeer prettig", zegt een winkelier. Een andere ondernemer heeft recent profijt gehad van de diensten van het interventieteam. "Iemand had iets in mijn winkel gestolen en hij was er vandoor gegaan. Ik heb toen het interventieteam gebeld en ze hebben meteen actie ondernomen. Even later hebben ze de persoon in kwestie weten te traceren en is vervolgens aan de politie afgeleverd."

Waarderingsprijs
De waardering namens de winkeliers, bezoekers en de politie is dermate groot dat de politie-eenheid van Roermond een waarderingsprijs aan het RIT heeft uitgereikt. "Ze verdienen deze prijs. Hun inzet en met name de uitvoering is zo efficiënt dat wij bijna niet meer zonder het interventieteam ons werk kunnen doen", zegt Ron Metsemakers. Teamleider van het Interventieteam, Bart Heerema, vindt de blijk van waardering een mooi gebaar. "Het mooie aan deze baan is dat het een combinatie is tussen veiligheid en het gastheerschap van de stad. We merken dat de winkeliers zich een stuk veiliger voelen en dat geeft ons ook een goed gevoel. De waarderingsprijs is een bevestiging dat ons werk belangrijk is voor de binnenstad."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen