Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnenstad Roermond veiliger dankzij interventieteam

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 19:21

Het Retail Interventie Team (RIT) in Roermond houdt sinds 2012 een extra oogje in zeil in de binnenstad.

"We merken dat het aantal winkeldiefstallen en zakkenrollerij beduidend minder is geworden", zegt Bart Heerema van het interventieteam.

Verlengstuk
Het Retail Interventie Team is een samenwerkingsverband tussen de politie en de binnenstad van Roermond en fungeert als een verlengstuk. Het RIT houdt zes dagen per week toezicht op de veiligheid en treedt op als gastheer.

Video: L1

Handen te kort
Voorheen was er alleen tijdens de feestdagen én de wintermaanden extra beveiliging in het winkelcentrum aanwezig. Na een stijging van het aantal incidenten werd de roep om extra beveiliging groter, maar de politie-eenheid van Roermond kwam handen te kort. Zeven jaar geleden werd daarom het RIT in het leven geroepen. "We zijn ontzettend blij met het interventieteam. Door een stijging van het aantal bezoekers van Roermond kwamen wij personeel te kort. Vandaar dat wij een beveiligingsbedrijf hebben ingeschakeld om dat gat voor ons te vullen", zegt Ron Metsemakers namens de Politie in Roermond.

Veilig gevoel
Tijdens de middaguren zien de mensen in het centrum van Roermond regelmatig twee personen in een donkerblauw uniform voorbij lopen. Het interventieteam staat nauw met de meldkamer op het politiebureau in contact en kan bij een incident meteen ingrijpen als het nodig is. Dat geeft met name de winkeliers in de binnenstad een veilig gevoel. "We hoeven maar te appen of te bellen en ze staan binnen een paar tellen bij je om je te helpen. Als je als vrouw zijnde in de avonduren alleen in de winkel staat is dat zeer prettig", zegt een winkelier. Een andere ondernemer heeft recent profijt gehad van de diensten van het interventieteam. "Iemand had iets in mijn winkel gestolen en hij was er vandoor gegaan. Ik heb toen het interventieteam gebeld en ze hebben meteen actie ondernomen. Even later hebben ze de persoon in kwestie weten te traceren en is vervolgens aan de politie afgeleverd."

Waarderingsprijs
De waardering namens de winkeliers, bezoekers en de politie is dermate groot dat de politie-eenheid van Roermond een waarderingsprijs aan het RIT heeft uitgereikt. "Ze verdienen deze prijs. Hun inzet en met name de uitvoering is zo efficiënt dat wij bijna niet meer zonder het interventieteam ons werk kunnen doen", zegt Ron Metsemakers. Teamleider van het Interventieteam, Bart Heerema, vindt de blijk van waardering een mooi gebaar. "Het mooie aan deze baan is dat het een combinatie is tussen veiligheid en het gastheerschap van de stad. We merken dat de winkeliers zich een stuk veiliger voelen en dat geeft ons ook een goed gevoel. De waarderingsprijs is een bevestiging dat ons werk belangrijk is voor de binnenstad."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen