Gemeentehuis Heerlen gemeente

Onderwijs terug naar binnenstad speerpunt voor Heerlen

Het terughalen van het onderwijs naar de binnenstad van Heerlen is één van de zes speerpunten waar het gemeentebestuur de komende jaren op wil inzetten.

Zakkenroller
Barre tijden zakkenrollers voorbij: politie waarschuwt

Het is drukker in de Limburgse binnensteden nu de winkels en terrassen weer open zijn. De politie verwacht dat ook zakkenrollers weer de deur uitgaan en waarschuwt daarvoor.

Fout parkeren Maastricht (4 mei 2021)
Strengere handhaving parkeerbeleid binnenstad Maastricht

De politie gaat strenger controleren op foutparkeerders in de binnenstad van Maastricht.

drukte Venlo - 2 mei 2021
Burgemeester Venlo blijft maatregelen nemen na weekenddrukte

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo zal de komende weekenden en Duitse dagen maatregelen blijven nemen als het druk is in de binnenstad.

Oud gemeentehuis aan de Markt in Geleen (2018)
Plan: miljoenen voor meer veiligheid en leefbaarheid Geleen

De gemeente Sittard-Geleen wil de komende tijd de binnensteden van Geleen en Sittard verder opknappen.

Drukte binnenstad stad Maastricht (29 nov 2020)
Drukte Maastricht voorkomen: 'Doe gericht boodschappen'

Na de drukte van afgelopen weekend in Maastricht hoopt Leontien Mees, directeur van Maastricht Marketing, dat de inkopen voor 5 december al doordeweeks en in de ochtenden gedaan zijn.

roermond Stadhuis
Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

De meest recente aanvaring tussen burgemeester Rian Donders van Roermond en LVR-gemeenteraadsleden Jos van Rey en Dré Peters, is aanleiding voor een gezamenlijke verklaring van vrijwel alle andere partijen in de Roermondse gemeenteraad.

plu
Winkeliers Heerlen boos over verloedering stadscentrum

Het braakliggend stuk grond aan de rand van het stadscentrum van Heerlen is een doorn in het oog van de plaatselijke winkeliers.

Panningen heeft de x-factor gevonden tegen leegstand

Panningen lijkt de succesformule te hebben gevonden tegen leegstand in de binnenstad.

Verkrotting dreigt voor Venlose binnenstad

Tussen de 75 en 100 panden in de Venlose binnenstad zijn aan het verkrotten.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten