Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnenspeeltuinen luiden noodklok vanwege maatregelen

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2020 - 22:06

Met de herfstvakantie in aantocht en de huidige coronamaatregelen om maar 30 personen (inclusief ouders) binnen te laten, luiden de binnenspeeltuinen de noodklok.

Met een petitie hoopt Ballorig genoeg handtekeningen op te halen om de minister op andere gedachten te brengen wat betreft de regelgeving voor binnenspeeltuinen. Ballorig heeft 43 vestigingen waarvan 5 in Limburg.

2000 vierkante meter
Algemeen directeur Jeroen Horbach benadrukt dat de speeltuin absoluut niet tegen de coronamaatregelen is. Maar kan niet begrijpen dat bij een gemiddelde grootte van 2000 vierkante meter er maar 30 gasten in de Limburgse filialen naar binnen mogen zijn. Sommige filialen buiten Limburg hebben ontheffing om meer klanten te ontvangen.

Nekslag
"Ons seizoen begint nu. We zijn blij als het regent. De herfstvakantie staat voor de deur. We hebben een x-aantal bezoekers nodig om geld te kunnen verdienen. Die halen wij nu lang niet. Het aantal van 30 personen voelt als willekeur. Wat de maatregelen voor onze binnenspeeltuinen op termijn betekent, kan ik niet voorspellen. Voor de sector is dit de nekslag", zegt Horbach.

Genoeg ruimte
Bij de binnenspeelplaats in Venlo is meer dan genoeg ruimte. De hal is dan ook 4000 vierkante meter groot. De tientallen mensen die nu binnen zijn moet je echt zoeken.

"Ik zou bij wijze van spreken met een verrekijker de mensen moeten zoeken. We hebben tijdens de eerdere maatregelen ook laten zien dat we makkelijk 250 mensen binnen kunnen hebben. Door de tafels en stoelen zo neer te zetten dat er voldoende afstand was. Het is vreemd dat er nu maar 30 mensen binnen mogen zijn", laat manager Anne Schers weten.

Bezoekers
Een aantal moeders dat in de speelhal is, vindt het vreemd dat er maar 30 personen binnen mogen zijn. "De kinderen zijn aan het spelen. Er is plaats genoeg. De ouders kunnen op een stoel of bankje op anderhalve meter van elkaar zitten. 30 man? Dan worden veel ouders teleurgesteld denk ik", zegt een moeder tegen L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen